Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları 10 İsrail askerinin daha öldürüldüğünü ve İsrail'e ait savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı.

Gazze'ye saldırılarında 18'inci güne giren İsrail ordusuna karşı direnen Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, 10 İsrail askerini daha öldürdüklerini açıkladı.

Kassam açıklamasında, Gazze şeridinin kuzeyindeki Beyt Hanun bölgesinde İsrail askerlerine karşı düzenledikleri operasyonda başarıya ulaştıklarını ve İsrail ordusuna bağlı 10 askerin öldüğünü, 14 askerin de yaralandığını kaydetti.

İsrail ordusunun bilançosu ağırlaşırken, kara operasyonun başladığı günden bu yana öldürülen asker sayısının 76'ya yükseldiği belirtiliyor.

İsrail savaş uçağı düşürüldü

İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze semalarında İsrail ordusuna ait "F15" tipi savaş uçağının roketle vurulduğunu da açıkladı.

İsrailli politikacılar tedirgin

İsrail ordusunun zayiatının artması, İsrailli politikacı ve ordudan bazı yetkili isimleri tedirgin etti. Hamas'ın çok ısrarlı olduğunu ve bu savaştan vazgeçmeyeceğini söyleyen yetkililerden "İsrail geri adım atmalı" yorumları geliyor.

Kerry'den ateşkes çağrısı

Öte yandan ateşkes için görüşmelerde bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır'da tarafları 1 hafta ateşkese çağırdı.