Halk tarafından 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı üzerinde fors bulunan Cumhurbaşkanlığı makam aracıyla Meclis'e geldi. Erdoğan'ı Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı karşıladı. TBMM Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı tarafından karşılanan Erdoğan, Meclis girişinde tören kıtasını selamladı. Erdoğan askeri başıyla selamladı.

ERDOĞAN, İLK KEZ ŞEREF KAPISINDA GİRDİ

Askeri törenin ardından Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Meclis şeref kapısından Meclis'e girdi. Erdoğan ilk kez bu kapıyı kullandı. Ardından Erdoğan için özel olarak hazırlanan şeref holünden geçti. Erdoğan, Cemil Çiçek'in odasında dinlendi.

İÇ TÜZÜK FIRLATTILAR! MECLİS'TE "YUH" SESLERİ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek oturumu açtı ve yoklamaya geçti. CHP'nin usul tartışması açma istemesinin reddedilmesi üzerine CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Cemil Çiçek'e iç tüzük kitapçığı fırlattı. Vekillerin 'yuh' çektiği görüldü. Cemil Çiçek, vekilleri "sizden bugün sükunet bekliyorum" diyerek uyardı.

ÇİÇEK'TEN MAZBATAYI ALDI

Cemil Çiçek'in davetiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurul'a geldi ve Çiçek'ten mazbatasını aldı. Erdoğan Genel Kurul'a geldiği sırada Meclis'teki bütün vekillerin Erdoğan'ı ayakta karşıladığı görüldü. Erdoğan, ardından yemin töreni için kürsüye geldi ve yemin etti.

İŞTE CUMHURBAŞKANLIĞI YEMİNİ

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurul kürsüsünden şu yemini etti: "Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim."

101 PARE TOP ATIŞI

Erdoğan'ın yemin etmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İstiklal Marşı'nı seslendirdi. Ankara'da ve Ordu merkezlerinde 101 pare top atışı gerçekleştirildi.

Erdoğan ailesi ise yemin törenini Cumhurbaşkanı için ayrılan locadan izledi.

MUHALEFET ÇIKTI

Yemin töreninin hemen ardından okunan İstiklal Marşı'nın ardından MHP ve BDP'de Meclis Genel Kurulu'nu terk etti.

Genel Kurul'dan çıkan Erdoğan Meclis şeref holünde tebrikleri kabul etti.

KAPALI FORS AÇILDI

Erdoğan Cumhurbaşkanlığı forsu kapalı olan araç ile Meclis'e geldi. Makam aracındaki forsun üzeri Erdoğan TBMM’de mazbata alıp yemin ettikten sonra açıldı.