12 - 18 Ağustos tarihleri arasında, Türkiye genelinde 3 bin kişiyle yapılan ankette ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Pollmark’ın adlı istatistik kuruluşunun 12 - 18 Ağustos tarihleri arasında, Türkiye genelinde 3 bin kişiyle yaptığı araştırmanın çarpıcı sonuçları özetle şöyle:

CUMHURBAŞKANI'NIN ÇAĞRISI

“15 Temmuz darbe girişimini TSK içindeki Fetullah Gülen’e bağlı bir grubun yaptığı söylenmektedir. Siz buna katılıyor musunuz?” sorusuna yüzde 88.2 evet, yüzde 11.9 hayır yanıtı verildi.

“15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı meydana girip gösterilere katıldınız mı?” sorusuna “Katıldım” diyenlerin oranı yüzde 49.1, “Katılmadım” diyenlerin oranı ise yüzde 50.9 olarak belirlendi.

Katılanların yüzde 69’unun AK Partili, diğerlerinin muhalefet partilere oy veren seçmen olduğu saptandı.

YÜZDE 74.5 SOKAĞA İNERİM

“15 Temmuz gecesi yaşanan olayların hangi evresinde sokağa çıktınız?” sorusuna, yüzde 32.2’si “Cumhurbaşkanı’nın sokağa çıkma çağrısından önce” derken, yüzde 56.3’ü “Cumhurbaşkanı’nın sokağa çıkma çağrısından sonra” dedi. “16 Temmuz’dan sonra” diyenlerin orası ise yüzde 11.5.

“Bir darbe girişimi daha olsa meydanlara inip darbeye karşı gösterilere katılır mısınız?” sorusuna yanıt verenlerden “evet” diyenler yüzde 74.5, “hayır” yüzde 25.5 olarak belirlendi.

YÜZDE 91, GÖZALTILARI HAKLI BULUYOR

“Darbe girişiminin ardından başta TSK olmak üzere devlet kurumlarında FETÖ soruşturması kapsamında yapılan gözaltı ve görevden uzaklaştırmaları haklı buluyor musunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 91.9’u “Evet” yanıtı verirken, yüzde 8.1’i ise “Hayır” dedi.

“Darbe girişimi sonrası başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere iktidar ve muhalefet partileri arasında bir yumuşuma ve müzakere süreci başladı. Siz bu süreci destekliyor musunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 90.1’i “Destekliyorum”, yüzde 9,9’u “Desteklemiyorum” yanıtı verdi. “Destekliyorum” diyenler arasında AK Partililerin oranı yüzde 97, muhalefet partilerinden olanların oranı ise yüzde 84 olarak belirlendi.