Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla 10 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Ankara, İstanbul, Trabzon, Çanakkale, Karabük, Konya, Batman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Hatay, Antalya ve ilçeleri Finike, Kumluca, Demre, Kaş, Manavgat ve Kemer'de eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda, Türk Halk Müziği sanatçısı H.Ş., örgüt lideri olduğu ileri sürülen Finike İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı M.P., Astsubay Başçavuş İ.K., Uzman Çavuş R.Ç., Irak'taki Türkmen Partisi'nin eski başkanı H.T.'nin de bulunduğu 40 kişi gözaltına alındı.
İşlemlerinin ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden, aralarında Finike İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı M.P., Astsubay Başçavuş İ.K., Irak'taki Türkmen Partisi'nin eski başkanı H.T.'nin de bulunduğu 17 kişi, nöbetçi mahkemece tutuklandı. Türkücü H.Ş. ve Uzman Çavuş R.Ç.'nin de aralarında yer aldığı 23 kişi ise serbest bırakıldı. Türkücü H.Ş. "Adalet yerini buldu. Savcılık sorgusu sonrası suçsuzluğum bir kez daha ispat edilmiş oldu. Bu karara çok mutluyum. Ancak ulusal ve yerel birçok basın yayın organlarında hakkımda birçok asılsız ve çirkin haberler yayımlandı. Kişilik haklarıma saldırıda bulunuldu. Ben 40 yıldır Türk Halk Müziği sanatçısıyım. Yüzlerce sanatçı yetiştirdim. Bugüne kadar hayatımda birlik, beraberlikten başka hiçbir söz etmedim. 500'e yakın eser yaptım. Bu eserlerim Türkiye'nin en ünlü sanatçıları tarafından seslendirildi. Böyle bir insanın yanlış ve haksız yere itham edilmesi çok üzücüdür" dedi.

ÖDÜL: KADIN

Soruşturma kapsamında iddialara göre, Yüzbaşı M.P.'nin, kendilerini, 'Ergenekoncu' olarak tanıtan çete üyelerine eylemleri karşılığında 'ödül' adı altında kadın temin ettiği, SİT alanlarında kaçak kazı yaptığı, işkence ve şantaj da yaptıkları ileri sürüldü.