Çakar, yaptığı açıklamada, babasının vefat etmesiyle kardeşlerine bakmak için evlere temizliğe gitmeye başladığını belirtti. Ortaokuldaki kadın öğretmeninin evine giderek temizlik işine başladığını anlatan Çakar, ''İnsanlara güven verdim. Gittiğim evlerdeki insanlar beni başkalarına önerdi ve çevrem oldu'' dedi.

Evli ve 5 kız çocuğu babası olduğunu, geçimini bu işle sağladığını belirten Çakar, şunları söyledi:

''Bu işi yapmadan önce 5-6 yıl kapıcılık yaptım. Daha sonra evlere temizliğe gitmeye başladım. Herkes yaptığım işe saygı duydu. Kendi halinde bir insanım. Evine gittiğim herkes yaptığım işi çok beğenir. Tüm Kızıltepe ve Mardin halkı beni bilir. Yaptığım işi titizce yapıyorum. İnsanları olduğu gibi kabullendiğim için, insanlar da beni olduğum gibi kabullenmişler. İşimi gücümü yapıyorum. Müşterilerle olan ilişkimi kimseye anlatmıyorum sonuçta bunlar bir evin sırrıdır, anlatılmaz. Bir evde her şey olabiliyor, kavgası da var gürültüsü de. Yaşananlar o evde kalıyor.''

Müşterilerin arasında 15-17 yıllık aile dostlarının olduğunu söyleyen Çakar, ''20 yıldır görüştüğüm, halen hizmet ve emek verdiğim insanlar var. Herkes beni sevip sayıyor, sağ olsunlar ben de onları çok seviyorum ve değer veriyorum'' diye konuştu.

"Yaptığım işe saygı duyuyorum''

Mehmet Çakar, müşterilerinin arasında hemen hemen tüm resmi kurumların olduğunu da ifade ederek şöyle konuştu:

''İlçe jandarma, Emniyet Müdürlüğü'nden tutun üniversite, sağlık ocakları, evler ve büroların genel temizliğine kadar gidiyorum. Ortalama günlüğüm 80-100 TL arası değişiyor. İşe sabah 8.30'da başlıyorum akşama kadar sürüyor. Evlerde genel temizlik yapıyorum. Halı, koltuk, banyo ve camları siliyorum. Şu anki yaptığım iş çok zor. Kazma kürek sallamaktan daha zor işim. Bilek ve kollar sürekli hareket halinde olduğu için zorlanıyorum, strese giriyorum, iş bitmiyor akşam 9-10'a kadar sürekli ayakta koşturuyorum.''

''Müşterilerim evlerini bana teslim edip gidiyorlar''

Yıllardır kendisiyle çalıştıkları için müşterilerinin huyunu suyunu iyi bildiğini söyleyen Çakar, 15-16 yıllık müşterilerinin evlerini kendisine bırakıp gittiğini kaydetti.

Mardin dışında başka illere de temizliğe gittiğini anlatan Çakar, ''Yaptığım işten memnunum, dikili bir ağacım yok sosyal güvencem olmadığı için bu işe de mahkum oldum. Çocuklarımı bir şekilde okutmak istiyorum'' diye konuştu.

Sürekli dizlerinin üstünde paspas işi yaptığı için diz kapaklarının açıldığını ve fıtık olduğunu dile getiren Çakar, şöyle dedi:

'Biraz da temizlik psikopatıyım. Gardırobu çekiyorum, altını ve duvarı siliyorum o şekilde tekrar yerleştiriyorum. Bu nedenle bedenime zarar vermiş oluyorum. Bazen bir bölümü sonra temizlerim diyorum ama rahat olamıyorum. Çok titizim hijyeniğim her şeyden önce, işimi titizlikle yapmaya devam ediyorum. Bazı temizlikçi kadınların 'cama çıkamam, yükseklik korkum var, perde asamam, kocam evde beni bekliyor' gibi sorunları var, benim öyle bir sorunum yok. Bir erkek olarak her yere girip çıkabilirim. Tüm işimi de severek yapıyorum birkaç saatin hesabını yapmam insanlarla.''

Çakar, evlere temizliğe gitmesine rağmen kendi evinde bu işi eşinin yaptığını, sadece genel temizlikte yardım ettiğini ifade etti.

''Çok tepki aldım''

Yaptığı iş nedeniyle çevreden çok tepki aldığını ve yadırgandığını belirten Çakar, ''İnsanlar farklı davrandılar. Ben de onlara 'benle uğraşmayın' dedim. Ben kendi ekmeğimin peşindeyim. Allah bu yolu gösterdi bu aklı verdi bana. Ayakta kalmaya ve işimi başarmaya başladım'' dedi.

Çakar, hayalindeki mesleğin bayan kuaförlüğü olduğunu da söyleyerek, ''Bayan kuaförü olamayınca mecburen ev temizliğini tercih etmek zorunda kaldım. Aslında bu işte çok yoruldum. Bir ara sayın başbakanımıza bir mail atıp, kendi sıkıntılarımı onunla da paylaşayım dedim'' şeklinde konuştu.