Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın da aralarında bulunduğu toplam 12 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin soruşturması kapsamında Ankara'da muvazzaf albaylar Mustafa Hakan B., Ahmet D., Bahaddin Ç. hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

Afyonkarahisar'da Hava Meydan Komutanı Kurmay Albay Seyfullah S.; Eskişehir'de emekli Albay Veli S., Muğla Bodrum'da dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak; Adana'da Albay Mustafa İhsan T.; İzmir Karşıyaka'da 2011 yılında emekli olan Osman B. hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul'da ise şu isimler hakkında gözaltı kararı bulunuyor: "Emekli Kıdemli Albay Yaşar Bülent A., emekli Kıdemli Albay İbrahim Reşit Ç., emekli Yarbay Güneş K, emekli Yarbay Bülent Y."
SAAT: 11.38: Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında 2 emekli albay İstanbul'da gözaltına alındı.
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 2 emekli albayın, sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilecekleri, daha sonra da Ankara'ya gönderilecekleri öğrenildi.
SAAT: 11.18: Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında Eskişehir'de emekli Albay Veli Seyit'in evinde arama yapılıyor.

Eskişehir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması çerçevesinde Akarbaşı Mahallesi Çiçekli Sokak'taki bir evde ikamet eden emekli Albay Veli Seyit'in evinde arama çalışması başlatıldı. Bu arada, evin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.
SAAT: 11.12: İstanbul'da emekli subaylar Yaşar Bülent Aksaray, İbrahim Reşit Çağın, Güneş Kıral ve Bülent Yanaşık'ın evlerinde arama yapılıyor

SAAT: 11.11: Afyon karahisar Hava Meydan Komutanı Hava Kurmay Albay Seyfullah Sönmez gözaltına alındı
SAAT: 11.07: Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında, Birlik Mahallesi Ziyaürrahman Caddesi'ndeki askeri lojmanlarda Piyade Albay Mustafa Hakan Bural'ın evinde arama yapılıyor.
SAAT: 10.55: Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Bodrum, Adana ve Afyonkarahisar'da 12 ayrı adreste arama yapıldığı ve 4'ü muvazzaf toplam 12 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Başsavcıvekilliği'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''CMK 250. madde ile yetkili ve görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin 2011/206 soruşturma sayılı dosyası kapsamında, kamuoyunda 28 Şubat süreci olarak bilinen ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevlerini Yapmasını Kısmen veya Tamamen Engellemeye Teşebbüs Etmek' suçundan 18 Nisan 2012 tarihinde Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararı doğrultusunda, 19 Nisan 2012 günü saat 08.00 itibarıyla Ankara'da 3, İstanbul'da 4, İzmir'de 1, Eskişehir'de 1, Muğla'da (Bodrum) 1, Adana'da 1, Afyonkarahisar'da 1 olmak üzere toplam 12 ayrı adreste arama yapılmakta olup ve yine arama kararı alınan 4'ü muvazzaf, 8'i emekli toplam 12 şüpheli ile ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı tarafından gözaltı kararı verilmiştir.

Askeri mahallerdeki aramalar, Cumhuriyet savcısı denetiminde, Merkez Komutanlığı görevlileri tarafından gerçekleştirilmektedir.

Arama ve gözaltı işlemleri halen devam etmektedir.''
SAAT: 10.51: 2. dalga operasyonda hakkında gözaltı kararı bulunan dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri Emekli Tümgeneral Özkasnak'ın yanı sıra dönemin Başbakanlık Askeri Baş Danışmanı Emekli Tuğgeneral Kenan Deniz, dönemin Genelkurmay Güvenlik Dairesi Başkanı Emekli Org. Fevzi Türkeri ve dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Hikmet Köksal da var.
SAAT: 10.43: Evinde arama yapılan emekli hava albay İzmir'de gözaltına alındı.
SAAT: 10.41: 28 Şubat Soruşturması kapsamında dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın Bodrum ilçesindeki evinde arama yapılması yönündeki talimatın Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşmasının ardından Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin Özkasnak'ın evinde arama yapılıyor.
SAAT: 10. 25: Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında 6 ilde arama yapılıyor. Soruşturma kapsamında 6 muvazzaf, 6 emekli olmak üzere 12 asker hakkında gözaltı kararı bulunduğu bildirildi.  Aramaların İstanbul, İzmir ve Adana'nın da arasında bulunduğu 6 ilde gerçekleştirildiği kaydedildi. Bir albay ve bir binbaşı da sabah saatlerinde Ankara Adalet Sarayı'na gelerek, soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet savcılarından Kemal Çetin ile bir süre görüştü.
SAAT: 10.21: Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın Bodrum ilçesindeki evinde arama yapılması yönündeki talimatın Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştığı, Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekiplerinin Özkasnak'ın evine doğru yola çıktığı bildirildi.
SAAT: 10.19:  Muvazzaf albaylar Bahattin Çelik, Mustafa Vural ve Ahmet Dağcı hakkında gözaltı kararı var. Bu isimlerin Ankara'daki evlerinde arama yapılıyor.
SAAT: 09.58: İzmir'de ise bir emekli albayın bulunduğu adreste arama yapılıyor.
SAAT: 09. 57: İstanbul’da terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan aramalarda Fenerbahçe Orduevi ile bazı adreslerdeki polis araması sürüyor. İstanbul’da 5 emekli albay hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. 4 noktada aramaların devam ettiği belirtildi. Aramaların, Fenerbahçe'deki orduevi ile Levent ve Maslak'taki askeri lojmanlarda yapıldığı öğrenildi.
SAAT: 09.37: Eskişehir'de de bir emekli binbaşının evinde arama yapılıyor.
SAAT: 09.34: 6'sı emekli çok sayıda asker hakkında gözaltı kararı var. Aranan muvazzaf askerlerin tümümün albay olduğu ve sayısının 6'dan fazla olduğu belirtiliyor.
SAAT: 09.29: İstanbul'da 4 ayrı noktada arama yapılıyor.
SAAT: 09.14: Üst düzey üç emekli komutan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
SAAT: 09.13:  Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak hakkında da gözaltı kararı var. Özkasnak'ın Bodrum'daki evinde de arama yapılıyor..
SAAT: 09.00: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Batı Çalışma Grubu'na yönelik yürüttüğü soruşturmada Ankara, İstanbul, Muğla, Adana ve İzmir'de arama gerçekleştiriliyor. Çok sayıda emekli ve muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı var.
SAAT 8.50: 28 Şubat soruşturmasında 6 ilde bazı adreslerde arama yapılıyor. Bir hafta önce yapılan ilk operasyonun ardından bugün 6 ilde bazı adreslerde arama yapılıyor. Çok sayıda emekli ve muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı var.  Geçen hafta yapılan ilk operasyonda  18 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir de bulunuyor.