Üçüncü köprü ihalesi, İstanbul'un fethinin 559. yıl dönümünde sonuçlandı. İhaleyi 10 yıl 2 ay 20 günlük düşük işletme süresi teklifiyle Türk IC İçtaş ile İtalyan Astaldi kazandı. En yakın işletme süresi teklifini Cengiz-Limak-Kolin-Makyol-Kalyon ortaklığı, 14 yıl 9 ay 19 gün'le verdi... Firmalar 6 ay içinde kredi bulamasalar bile inşaata başlayacak. Yeni köprü 2015 yılında faaliyete geçmiş olacak

BİZİMKİLER NE DEDİ
İhaleye teklif veren Karadenizli müteahhitlerden Rizeli Mehmet Cengiz ile Trabzonlu Süleyman Varlıbaş’ın konu ile ilgili yorumları şöyle..
Mehmet Cengiz Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı: Bu teklifi, 'çılgın bir teklif' olarak nitelendiriyoruz. Gerçekleştirilmesi zor görünüyor. Biz imkan görmüyoruz. Bu koşullarda ağaçtan köprü yapsan yine de çok zor.

Herkesin yoğurt yiyişi farklı. Bekleyip göreceğiz.
Süleyman Varlıbaş Varyap Yönetim Kurulu Başkanı: Projeyi Türk müteahhitlerin yapacak olması mutluluk verici. Mutlaka onlar fizibilitesini yapmış ona göre teklif vermişlerdir. Menfi yorum yapmak bize düşmez. Türk ekonomisi için de ihaleyi kazanan grup için de hayırlı olmasını diliyorum.