Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Suriye konusunda tüm hazırlıkların tamamlandığını ve Türkiye'nin bugün arzu etmesi halinde, 3 saatte Şam'a varacağını söyledi.

Beyaz TV'de ekrana gelen 1'e Bir programında konuşan Tayyar, "Bugün Türkiye arzu ederse, bunu çok iddia ederek söylüyorum 3 saatte Şam 'a varır." dedi.

Tayyar, "Türkiye'de savaşabilecek her türlü hazırlık yapılmıştır. Yeter ki Türkiye'nin sabrını zorlanmasınlar" açıklamasında bulundu.

"SAVAŞ İÇİN TÜM HAZIRLIKLAR YAPILDI"

Türkiye 'nin savaş için tüm hazırlıklarını tamamladığını kaydeden Tayyar "Savaşabilecek her türlü hazırlık yapılmıştır. Yeter ki Türkiye'nin sabrını zorlamasınlar. Şam 'a kadar varabilecek harekat hazırlığının yapıldığını ve tamamlandığını ifade ediyorum." diye konuştu.

"TÜRKİYE'DEN ELİ KOLU BAĞLI DURMASINI BEKLEYEMEZSİNİZ"

Ak Parti'li vekil Tayyar, "Onlar sizin refleksleriniz test edecekler, bomba yağdıracaklar, 5 vatandaşınız vefat edecek Türkiye'nin eli kolu bağlanmış gibi sessiz kalmasını bekleyeceksiniz. Türkiye eğer büyük devlet olacaksa bunu yapmaz."

"HALA FATURASINI ÖDÜYORUZ"

Tayyar, Türkiye'nin Suriye konusunda bir şey yapmamasının mümkün olmadığını söyleyerek, "40-50 yıl önce Cezayir bağımsızlığını elde ettiğinde Türkiye çekimser kaldı. Hala biz onun, o bölgede faturasını ödüyoruz" dedi.