Eskişehir’de, ’tehdit ve hakaret’ suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan, başka bir suçtan da kesinleşmiş hapis cezası olan inşaat işçisi 33 yaşındaki Hüsnü Kaçan, 3 yaşındaki kızını öldüreceğini söyleyip eve gelen polislere teslim olmamak için direndi.

Yaklaşık 12 saat boyunda çok sayıda polis, Kaçan’ı teslim olması için ikna etmeye çalıştı. Kaçan, konuşmak için kapıyı açtığı sırada polisler tarafından etkisiz hale getirdi. Gözaltına alınıp polis merkezine götürülen Kaçan, "Ne olur bana kızımı verin" diyerek ağladı.

Dün gece alkollü olarak eve gelen Hüsnü Kaçan, eşiyle tartıştı. Eşinin evden ayrılıp yakınlarının yanına gitmesinin ardından eve gelen ağabey Ufuk Kaçan ile Hüsnü Kaçan arasında da tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Ağabey Ufuk kaçan cep telefonundan ’155 Polis İmdat’ı arayarak yardım istedi. İhbar üzerine, saat 00.30 sıralarında olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

’Tehdit ve hakaret’ suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan, ayrıca da başka bir suçtan da kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirtilen Hüsnü Kaçan, polislerin geldiğini görünce ağabeyini dışarı çakırtıp evin kapısını kapattı. İçerde 3 yaşındaki kızı İrem Melek ile birlikte kalan Hüsnü Kaçan, sabaha kadar polislere kapıyı açmadı. Sabah saatlerinde de oturduğu 2 katlı binanın birinci katından boş bira şişeleri, bardak ile tava atan Hüsnü Kaçan, polislere eve girmeleri halinde kızını öldüreceği tehdidinde bulundu.

Yaklaşık 12 saat boyunda çok sayıda polis, Hüsnü Kaçan’ı teslim olması için ikna etmeye çalıştı. Hüsnü Kaçan’ın annesi ve babası da evin önüne gelerek oğullarını ikna etmeye çalıştı. Anne ve babasının eve girmesine izin veren Kaçan, polislere savcılık tarafından getirilecek arama belgesini gördükten sonra teslim olacağını söyledi.

Polislerin savcılıktan alınan belgeyi göstermelerine karşın Hüsnü Kaçan, yine ikna olmadı. Kaçan, evin kapısını kendisiyle konuşmak isteyen polislere açtı. Polisler, saat 12.30 sıralarında, kapı aralığında konuşan Hüsnü Kaçan’ı yaptıkları müdahaleyle etkisiz hale getirdi.

Polisler tarafından yakalanıp ekip otosuna götürülen Hüsnü Kaçan "Ne olur bana kızımı verin" diyerek ağladı.
Dedesinin kucağında evden çıkartılan 3 yaşındaki İrem Melek Kaçan, 112 ambulansına alındı. Sağlık ekibi tarafından muayene edilen minik kız, daha sonra yakınlarına teslim edildi.