BDP’nin, PKK’lı tutuklu ve hükümlülerin cezaevinde başlattığı açlık grevine destek amacıyla “Hayatı durdurun” çağrısı yaptığı gün, 182’si Van’da olmak üzere 300 kişi açlık grevini bıraktı. Açlık grevini bırakanlar arasında görevinden alınan BDP’li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya da bulunuyor

Van F Tipi Cezaevi’nde PKK ve KCK tutuklularının 12 Eylül’de başlattığı açlık grevinde 182 kişinin eylemlerine son verdiği bildirildi.

Cezaevlerinde siyasi tutuklu ve hükümlülerin 12 Eylül’de başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine, Van F Tipi Kapalı Cezaevi’nden ise 200 tutuklu ve hükümlü katıldı.

Açlık grevine, 10 Haziran 2012’de yapılan operasyonda gözaltına alınıp ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla tutuklanarak Van F Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulan eski Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, eski BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş ve eski Van Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler, eski Edremit Belediye Başkanı Abdülkerim Sayan ile eski Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz da bir süre sonra açlık grevine destek verdi.

Açlık grevini sürdüren 200 kişiden 182’sinin dün sabah eylemlerine son verdiği belirtildi. Açlık grevine son verenler arasında Kaya, Caniş, Güler, Sayan ile Durmaz’ın da bulunduğu ifade edildi.

12 Eylül’de 7 cezaevinde 13’ü kadın 63 kişiyle başlatılan açlık grevine 563’ü erkek, 83’ü kadın olmak üzere toplam 646 kişi katılmıştı.