Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) emniyet teşkilatındaki yapılanmasına yönelik 81 ilde operasyon başlatıldı. Ankara merkezli 8500 polisin katıldığı operasyonda 1009 kişi gözaltına alındı:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, FETÖ yapılanmasına karşı büyük bir operasyon başlatıldığı belirtilerek, “Emniyet teşkilatı içindeki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olan 81 ilde bin kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir” denildi.

İÇLERİ BAKANI SOYLU’DAN AÇIKLAMA:

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “72 ilde bin dokuz mahrem imam gözaltına alındı” dedi.

İL İL OPERASYONDAKİ SON DURUM:

TRABZON

FETÖ’nün emniyet teşkilatını kapsayan mahrem yapılanmasına yönelik olarak Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında Trabzon’da 4 FETÖ mensubu gözaltına alındı.

VAN
Van’da da 36 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirtildi. Operasyonda kapsamında 5 polis memuru gözaltına alınırken, 6 şüphelinin tutuklu olduğu ve diğer şüphelilerin ise arandığı belirtildi.

KOCAELİ‘DE MAHREM İMAMLARA GÖZALTI
Fethullahçı Terör Örgütünün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında Kocaeli’de de bir çok adrese baskın düzenlendi.
Gözaltına alınan 17 ismin sivil mahrem imam oldukları ve kripto kişiler arasında yer aldıkları öğrenildi.

ANTALYA‘DA 17 GÖZALTI
Antalya'da gerçekleştirilen operasyonda emniyet imamı olduğu belirtilen 17 öğretmen gözaltına alındı.

ADIYAMAN’DA 6 GÖZALTI
81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen FETÖ/PDY terör örgütü operasyonları kapsamında Adıyaman'da 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin sivil ve öğretmen oldukları öğrenildi.
Sağlık kontrolünden geçirilen şahıslar sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.