NATO Müttefik Kara Komutanı Korgeneral Hodges, "Atandığım tüm NATO görevlerinde, her zaman yanımda Türk subaylarının olmasını tercih ettim" dedi.

NATO'nun askeri kanadında gidilen yeni yapılanmaya ilişkin, değerlendirmede bulunan NATO Müttefik Kara Komutanı Korgeneral Frederick Ben Hodges, yeni komuta merkezlerinin, 4 bin çalışanın azalması anlamına geldiğini söyledi. Korgeneral Hodges, "Sonuçta bu tasarrufa yardımcı olacaktır ama bundan önemlisi, daha etkili, istim üzerinde komuta kontrol merkezinin oluşmasına yardımcı olacaktır" dedi.

"Herkes Onlara Güveniyor"

Türkiye'nin, NATO'ya her zaman önemli katkılar sağlamış bir üye olduğunu ve Türk askerlerinin özellikle Afganistan'da harika işlere imza attığını söyleyen Korgeneral Hodges şunları kaydetti:

"Türk askeri inanılmaz. Herkes onlara güveniyor, aynı zamanda çok disiplinliler. Bugüne kadar atandığım tüm NATO görevlerinde, her zaman yanımda Türk subaylarının ve görevlilerinin olmasını tercih ettim. Türk halkı, gerçekten gurur duymalı."

NATO'nun Patriot Kararı

Korgeneral Hodges, Türkiye'ye patriot sistemlerinin konuşlandırılması kararının da NATO'nun etkinliğinin önemli göstergesi olduğunu dile getirdi.

Alınan kararın, bir saldırıya karşı değil, potansiyel bir tehdide karşı alınmış olduğunu ve kararların oy birliği ile alınma zorunluluğuna dikkati çeken Hodges, şunları kaydetti:

''İttifaka üye 28 üye, bir üyenin güvenliğine destek olabilmek amacıyla oy birliği ile karar aldı. Hiçbir örgüt, böyle bir talebi bu kadar kısa sürede sonuçlandıramaz. Karar oy birliği ile alındı, üstelik burada bir saldırıdan değil, potansiyel tehditten söz ediyoruz. Bu karar, ittifakın gücünü, etkinliğini ve bugüne kadar neden başarılı olduğunu teyit ediyor.''