Teröre ve terör örgütlerine karşıymış gibi açıklamalar yapıp, başkentinde terör örgütlerine çadır açma izni veren ikiyüzlü Avrupa Birliği, Beşiktaş'taki terör saldırısının ardından da skandal bir tavır sergiledi.

Avrupa Birliği (AB) kurumlarının yetkilileri, İstanbul terör saldırısına tepki göstermek için ilk saatlerde sosyal medya açıklamalarını yeterli gördü.

AB kurumları yetkililerinin çoğunun duyarsız kaldığı İstanbul Beşiktaş'taki Vodafone Arena yakınında gerçekleşen terör saldırısına ilk tepkiler, kısa twit mesajlarıyla geçiştirildi.

Saldırının üzerinden saatler geçmesine rağmen, ne AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ne de AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker herhangi bir açıklama yaptı.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz ise, saldırıdan saatler sonra Twitter hesabından yaptığı kısa açıklamada, "Kalbim, Türk vatandaşları ve saldırı kurbanlarının aileleriyle beraber, onlarla dayanışma içindeyim." ifadelerini kullandı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "İstanbul’dan gelen haberleri takip ediyorum. Yetkililerle irtibat halindeyim.Tüm Türkiye vatandaşlarıyla dayanışma içindeyiz." açıklamasında bulundu.

AB Komisyonunun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ise, "İstanbul’daki saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şiddetin demokratik toplumlarda hiç bir yeri yoktur." değerlendirmesinde bulundu.


Bu 3 yetkilinin açıklamalarında saldırının terör eylemi olarak nitelendirilmemesi ve terör ifadesinin kullanılmaması dikkati çekti.

AB kurumları ve yetkilileri, Paris, Brüksel ve Nice terör saldırılarından sadece dakikalar sonra tepki vermişti. 

Mogherini, 22 Mart'ta meydanan gelen Brüksel'deki terör saldırılarıyla ilgili açıklaması sırasında ağlamıştı.

Türkiye, AB’yi terörle mücadelede yeteri kadar destek vermemekle suçluyor.