Türkiye'nin kırmızı çizgisi olan Fırat'ın batısından PYD'nin çekildiğini iddia eden Amerikalı yetkililer, son zamanlardaki açıklamalarında, PYD yerine SDG ismini kullanmayı tercih ediyor. Böylelikle terör örgütü PYD'yi meşrulaştırmayı, Türkiye'yi de zor duruma düşürmeyi amaçlıyor.

Son olarak ABD'nin Ortadoğu ve Orta Asya'daki kuvvetlerinin komutanı General Joseph Votel de PYD-YPG'yi telaffuz etmekten kaçınarak, SDG'yi öne çıkarmayı sürdürdü.

SDG NEDİR
Açılımı Suriye Demokratik Güçleri olan SDG'nin, içinde Kürt, Arap, Süryani, Ermeni ve Türkmenleri barındırdığı belirtiliyor. Ancak SDG'nin başını PYD çekiyor. 

SDG her ne kadar DAEŞ'le mücadele için "ortak operasyon gücü" olarak nitelense de, bu gerçeği yansıtmıyor. Bölgede her etnik grubun farklı ajandalar çerçevesinde hareket etme eğiliminde olduğu gözleniyor.

PYD, SDG ÜNİFORMALARIYLA KAMUFLE OLMAYA ÇALIŞIYOR
Özellikle Fırat Kalkanı operasyonunun başlamasının ardından PYD'nin tamamen SDG adının arkasına saklandığı görülüyor. Öyle ki, Türkiye'nin ve ÖSO'nun operasyonları sırasında sıkışan PYD'lilerin artık kendi üniformalarını bile giyemez hale geldiği, SDG üniformalarıyla kamufle olmaya çalıştıkları belirtiliyor.