Reuters'ın haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Lüksemburg ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesine dair herhangi resmi bir talep almadıklarını söyledi.  Kerry, darbe girişiminin soruşturulması konusunda ABD'nin Türkiye'ye yardım etmeye hazır olduğunu belirtti. ABD Dışişleri Bakanı, "Sayın Gülen hakkında sorulacak sorular olduğunu tahmin ediyoruz" diye ekledi.

GÜLEN, 'SUÇLAMALARI REDDEDİYORUM'

Fethullah Gülen, askeri darbe girişimini 'en güçlü şekilde' kınadığını söyleyerek, 'hükümetin zorla değil, özgür ve adil bir seçimle kazanılması gerektiği' ifadelerine yer verdi.
Reuters'ın haberine göre Gülen, darbe girişiminde rolü olduğuna dair suçlamaları 'kati surette' reddettiğini açıkladı. 
Gülen açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Birkaç askeri darbeyi yaşamış biri olarak, böyle bir girişimle ilgili suçlanmış olmak özellikle aşağılayıcıdır."

BİNALİ YILDIRIM'DAN 'DOST ÜLKE' ÇIKIŞI GELMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım, Fethullah Gülen ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı: "Fethullah Gülen’in bir terör örgütünün başı olduğu zaten bizim bildiğimiz ve MGK kararı da dahil her türlü iade talebini de yaptığımız birisidir. Dün akşam yaşanan olaydan sonra bu adamın, bu çete liderinin, bu terör örgütü başının arkasında duracak ülke göremiyorum. Bunun arkasında duracak ülke dost değildir, Türkiye’ye karşı savaşım içindedir."