CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, dün ve bugün örgütün Suriye'deki hedeflerine saldırı, savaş ve bombardıman uçakları kullanarak altı saldırı gerçekleştiren ABD ordusunun Irak'taki hedeflere de saldırı, bombardıman ve insansız hava uçaklarıyla altı saldırı düzenlendiği belirtildi.
Suriye'deki saldırıların hepsi Kobani yakınlarında düzenlenirken, IŞİD'in muharebe ve havan topu mevzilerinin yok edildiği ve bir aracın imha edildiği açıklandı.
ABD YANLIŞ YERE ATTIĞI SİLAHLARI VURDU

Saldırılarda ayrıca dün havadan yapılan silah ve tıbbı malzeme yardımları sırasında IŞİD'in kontrolündeki bölgeye düşen yardım paketinin de örgütün eline geçmemesi için vurulduğu kaydedildi.
Irak'ta ise Felluce'nin güneydoğusunda düzenlenen iki hava saldırısında IŞİD'in geniş bir birimi hedef alınırken, üç aracın kullanılmaz hale geldiği bilgisi verildi. Beci'deki petrol rafinerisinin güneyinde gerçekleştirilen üç saldırıda örgütün küçük bir ünitesi vurulurken, bir bina ile üç araç imha edildi. Ayrıca, Beci'nin güneyindeki saldırıda örgütün dört botunun kullanılmaz hale geldiği, diğer dördüne hasar verildiği bildirildi. Açıklamada, Irak'taki hava saldırılarına Fransa ve İngiltere'nin katkı sağladığı belirtildi.
CENTCOM açıklamasında, saldırıların terör örgütü IŞİD'in Irak'a, bölgeye ve uluslararası topluma yönelik tehdidini yok etmek için düzenlenen "Doğal Kararlılık" operasyonlarının bir parçası olarak düzenlendiği ifade edildi.