Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Mehmet Ali Aydınlar, "26 Ocak'ta yapacağımız Generl Kurul'la ilgili kulüp başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Yarın TFF olarak toplanacağız ve bugünkü görüşmelerimizi değerlendireceğiz ve kamuoyunu aydınlatıcı açıklamalarda bulunacağız." ifadelerini kullanarak toplantı salonundan ayrıldı.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AYRINTILAR

Toplantıya katılımın az olduğu gözlemleniyor. Daha henüz bütün yöneticiler gelmedi. Toplantı başlayalı bir buçuk saat olmasına rağmen henüz bir hareketlenme olmadı. Saat 20.00'da açıklamaların yapılması bekleniyor.

Toplantıda neler konuşuluyor?

Gündem belli: 58. maddede değişim yapılıp yapılmaması

Formüle karşı çıkan G.Saray ve Trabzonspor yönetimleri de 26 Ocak'ta birlik görüntüsünü bozmamak adına af reçetesine ikna edildi.

Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği arasındaki tarihi buluşma bugün gerçekleşiyor. TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın daveti üzerine Süper Lig'deki 18 kulübün başkanı ve bazı yöneticileri Ankara'daki Marriott Otel'de bir araya gelecek.

ZİRVE saat 18.00'de başlayacak. Taraflar öncelikle iki saatlik bir toplantı yapacak. Ardından yemeğe geçilecek. Gece boyu sürmesi beklenen buluşmada 'şike eylem planı' belirlenecek.

ANA GÜNDEM 58. MADDE


TARİHİ buluşmada alınacak kararlar 26 Ocak'ta yine Ankara'da yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'a büyük ölçüde ayna tutacak. Görüşmede başkanlar ve TFF cephesi 58. madde ile ilgili görüşlerini açıkça dile getirecek.

BAKAN KILIÇ DA GELEBİLİR


BU önemli görüşmeye Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katılması gündeme geldi. TFF tarafı davet konusunda kararsız kalırken, süreci yakından izleyen Kılıç'ın zirveye katılıp katılmayacağı bugün belli olacak.
PEKİ bu zirvede TFF ile Kulüpler Birliği üyeleri neler konuşacak?
CEVAP: 58. Madde değişmesin şikeye bir sezonluk af gelsin....
BU projede şu anki son durum ne?
İŞTE talimat konusunda karar mekanizmasını doğrudan etkileyen Süper Lig kulüplerinin tavırları şöyle:

ANAHTAR G.SARAY&TRABZON


KULÜPLER Birliği'nin bugün gündeme getireceği temel konu, şikeye bir defalık af getirilmesi. Soruşturmada adı geçen 7+1 kulübün ve Türk futbolunun zarar görmemesi için 2010-2011 sezonunun dondurulması.. Yani bu sezonla ilgili 'şikeye af' gelecek.

İDDİANAMEDE adı geçen kulüplerden puanlar silinecek. Buna göre de 13 maçta şike ve teşvikle suçlanan F.Bahçe, 20-25 puan silme ile cezalandırılacak. Ceza da TFF yönetim kurulu kararı çıktıktan sonra uygulanacak.

BU reçetenin kabulünde G.Saray ile Trabzonspor anahtar konumda. İki kulüp de 26 Ocak'taki genel kurulda birlik görüntüsünü bozmamak adına af reçetesine onay vermek için ikna oldu.

AYDINLAR DEĞİŞİM İSTEMİYOR


KULÜPLER 58. madde ile görüşlerini gündeme getirdikten sonra TFF de sözü alacak. Başkan Mehmet Ali Aydınlar, ilk günden beri sürdürdüğü '58. madde değişmesin' tavrını korurken 'Kulüpler nasıl isterse, Türk futbolu bu işten nasıl az zararla kurtulacaksa biz onu yapalım' teklifini yineleyecek.

UEFA 'CEZASIZ GEÇMEYİN' DİYOR


TFF yetkilileri 'Düşme olmadan nasıl bu durumdan kurtulunur' formülünü getirecek, Kulüpler Birliği'ne karşı UEFA görüşmelerindeki sonucu da aktaracak. Buna göre gelinen noktada UEFA şu ana fikri söylüyor:

'ŞİKE şikedir. Şike cezasız geçilemez. Bu düşme olur, puan silme olur biz karışmayız. Buna Türkiye Futbol Federasyonu karar verir. Ancak kararlara karşı biz sıkıntımız varsa Avrupa kupalarına katılım konusunda bir tavrımızı koyarız'
YANİ UEFA, 'kamu vicdanını' ikna edecek ölçüde puan silmeyi uygun görüyor.

SONUÇ


Bu durumda da 'bir sezonluk af paketi' gündeme getirilip puan silme düşüncesi bugünkü zirveden %99 ihtimalle çıkacak... Zira bütün kulüpler, Türk futbolunun geleceği için en iyisini istiyor.

Aysal, Arkan ile KATILIYOR


TFF ile başkanların bugünkü toplantısında kulüplerin ayrıca hangi yöneticilerle temsil edileceği büyük önem taşıyor.

G.SARAY Başkanı Ünal Aysal'ın toplantıya 'Şahin' olarak tanımlanan Adnan Öztürk yerine Refik Arkan'la gitmesi bekleniyor.

ADNAN Öztürk, bu gelişme üzerine yöneltilen 'Ceketinizi alıp gidecek misiniz?' şeklindeki istifa sorularına 'Ben gençken bunları çok yaptım. Artık sakin olmakta fayda var' şeklinde cevap verdi.

KiMLER GELECEK?


F.Bahçe: Nihat Özdemir, Ali Koç
G.Saray: Ünal Aysal, Refik Arkan
BEŞİKTAŞ: Yıldırım Demirören,Metin Keçeli
Trabzon: Sadri Şener, Nevzat Şakar
BursaSPOR: İbrahim Yazıcı
GAZİAntep: İbrahim Kızıl
GENÇLERBİRLİĞİ: İlhan Cavcav
MANİSASPOR: Kenan Yaralı
Samsun: Kazım Gürol Yılmaz
OrduSPOR: Nedim Türkmen
A.Gücü: Sidar Tunca, Mehmet Ural
BELEDİYE: Çağatay Kalkancı
ESKİŞEHİRSPOR: Halil Ünal
Antalya: Hasan Akıncıoğlu
K.Karabük: Nevzat Şahin
SİVASSPOR: Erdal Sarılar
KayserİSPOR: Recep Mamur
MERSİN İ.Y.: Ali Kahramanlı