Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın Adalet Bakanlığına yazdığı mektupla gündeme gelen çete üyelerine yönelik operasyon, cezaevinde yapılan aramalarda silah bulunmasıyla başladı.

Çetenin adam öldürmek suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası bulunan İ.S., N.V ve R.A.'ya silah, telefon ve uyusturucu madde temin edildiği tespit edildi.

İçerideki çete üyeleri açılan marangozluk kursuna yazıldı. Yaptıkları işler için malzeme talep eden mahkumların bağlantılı olduğu dışarıdaki yakınları bu malzemelere özel zulalar hazırladı. Zulaların içine silah ve telefon yerleştiren çete üyeleri bu malzemeleri bağlantılı oldukları gardiyanlar aracılığıyla cezaevine soktu. Çetenin bu yöntemi yapılan bir aramada ortaya çıktı.

Bu olayın ardından Alaattin Çakıcı'nın Adalet Bakanlığına yazdığı mektup ile soruşturma derinleştirildi. İ.S., N.V ve R.A'ya dışarıdan yardım eden çoğu mahkum akrabası O.R., K.R., S.G., E.S., H.G., R.K., S.G., N.B., A.V., S.D., S.T. ve T.G. gözaltına alındı.

Çeteye yardım eden 5 gardiyanında gözaltında olduğu iddia edildi. Gözaltına alınan çete üyelerinin ifadeleri savcılık tarafından alınırken cezaevinde yapılan aramalarda 1 silah, 15 mermi, 1 telefon ele geçirildi.