ADANA’da Sabancı Merkez Camii'nde Cuma namazında canlı bomba şoku yaşandı. Hutbe verilirken cemaat arasından ayağa kalkan bir kişi canlı bomba olduğunu söyleyip imama doğru koştu. 
Mikrofonu imamın elinden alan kişi “kendimi patlatacağım” diyerek bağırınca camide büyük bir panik yaşandı.
Dışarı kaçmak isteyenler kapılarda izdiham yaratırken yaralananlar oldu. İmamı rehin alan kişiyi camide bulunan güven timleri etkisiz hale getirdi.

ÜZERİNDEN BORU TİPİ BOMBA ÇIKTI
Tekme tokat dövdükleri Kılıçarslan'ı linç etmeye kalkışan cemaatin elinden, cuma namazında bulunan polisler müdahale edip kurtardı. Bu sırada cami tahliye edildi ve cuma namazı kılınamadı.
Diyarbakırlı olduğu bildirilen Mahmut Kılıçarslan'ın belindeki beyaz korsede, barut ve bilyelerle kendi yaptığını söylediği boru tipi bomba çıktı.  Polis yetkilileri, çok amatörce basit biçimde hazırlanan patlayıcının infilak ettirilmesi halinde ancak yakın çevreye zarar verebileceğini söyledi.

AİLESİ KAYIP OLARAK ARIYOR
Yapılan ilk araştırmada Diyarbakır'ın Çermik İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen Mahmut Kılıçarslan'ın ailesi tarafından da kayıp olarak arandığı ortaya çıktı.
Bir görgü tanığı o anları şöyle anlattı;
-"Siyah giyimli sakallı bir adam bana 'kendimi patlacağım' dedi. Ayağa kalktı. Belini açmış sarı kablolar görünüyordu. O sırada hocayı rehin aldı. Sonra mikrofonu alıp dua okudu. Ondan sonra vatandaşlar kaçıştı izdiham oldu birbirlerini ezdi" .

CUMA NAMAZI KILINAMADI

Camiden çıkarken yaşanan izdihamda fenalaşan onlarca kişiye ise sağlık ekipleri müdahale etti. Bomba korkusuyla camii cuma namazı kılınmadan boşaltıldı. Polislerin camide ve çevrede yaptığı aramada herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı.

Diyarbakırlı olduğu bildirilen Mahmut Kılıçarslan, Yarbaşı Polis Merkezi’ne götürüldü.