Adana'nın Aladağ ilçesindeki 3 katlı Özel Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

NTV canlı yayınına bağlanan Adana İtfaiye Daire Başkanı Fahri Durukan, yangında 11 öğrenci ile bir görevlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Durukan, 13 öğrencinin de yaralı olduğunu ifade etti. Tedavi altındaki öğrencilerin hayati tehlikesi bulunmuyor.

ADANA VALİSİ: 12 CENAZEYE ULAŞTIK
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili, "12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı." dedi.

AB BAKANI ÖMER ÇELİK: YANGINDA 13 KAYBIMIZ VAR
AB Bakanı Ömer Çelik, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "Yangında 13 kaybımız var. Allah rahmet eylesin. Yangınla ilgili bir ihmal ya da kasıt var mı araştırılacak" diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangın dolayısıyla bölgeye gidiyor.

ADANA VALİSİ: 13 ÖĞRENCİMİZ YARALANDI
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yaptığı açıklamada, alınan ilk bilgilere göre yurtta 28 öğrencinin kaldığını söyledi.
Bu öğrencilerden olay sırasında yaralananlar olduğunu aktaran Demirtaş, "Olayda ilk belirlemelere göre 13 öğrencimiz yaralandı. İlk tespitlere göre yangında ölen yok. Öğrencilerimizden bazıları dumandan etkilenmiş, kiminde kaçarken meydana gelen kırıklar var. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı."

Demirtaş, tüm itfaiye, sağlık ve kurtarma ekiplerinin seferber edildiğini bildirerek, kendisinin de olay yerine gitmek üzere hareket ettiğini söyledi.

ADANA İTFAİYESİ MÜDÜRÜ: YANGIN KONTROL ALTINA
NTV canlı yayınına bağlanan Adana İtfaiyesi Müdürü Nihat Sarraf, "Yangın kontrol altına alındı. 3-4 kişinin yaralandı ancak can kaybı yok" ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR, 'ALADAĞ'DA CANIMIZ YANDI'
Yaşanan acı olayla ilgili ise Trabzonspor twitter hesabı üzerinden, '#Aladağ'da canımız yandı. Kalbimiz yangında hayatını kaybeden çocuklarımıza ağlıyor...' açıklamasına yer verdi.