Susurluk davasında 2 yıl hapis cezası onanan İçişleri eski Bakanı ve DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın, kesinleşen cezası için Aydın'ın Yenipazar ilçesindeki kapalı cezaevini tercih etmesinin ardından 42 kişi kapasiteli Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki 50 tutuklu ve hükümlü başka cezaevlerine nakil edilmişti. Mehmet Ağar'ın cezaevine konulmasından sonra 3 hükümlü daha aynı cezaevine yerleştirilmişti. Ağar’ın konulacağının kesinleşmesinin ardından Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’na dönüştürülen Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'ne müdür ataması yapılmıştı.

25 Nisan 2011 tarihinde Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'ne teslim olan Mehmet Ağar’ın cezaevine yerleşmesinin ardından hızla devam eden tadilat çalışmaları 15 gün önce tamamlandı. Tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından Ağar’dan önce 2-3 yıla kadar ceza alan tutuklu ve hükümlülerinin konulabildiği cezaevinde Yüksek Güvenlikli olarak ikinci bir bölüm daha oluşturuldu.
Ağar’ın konulduğu Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'ne geçtiğimiz hafta başından itibaren 11 yeni tutuklu ve hükümlünün daha yerleştirildiği öğrenildi. Ağar’ın yeni cezaevi arkadaşlarının da 2-3 yıla kadar ceza alan tutuklu ve hükümlüler olduğu; Yüksel Güvenlikli bölüme Ağar’ın dışında henüz yerleştirme yapılmadığı ifade edildi. Yenilenen 42 kişi kapasiteye sahip Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'ne kapasite kadar yerleştirme yapılabileceği kaydedildi.