Birinci saldırının 17-25 Aralık kumpası, ikinci saldırının 15 Temmuz darbe teşebbüsü olduğunu hatırlatan Ahmet Hakan, FETÖ'nün üçüncü saldırısının ise Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesiyle başladığını, Türkiye'ye yeni saldırının ekonomiden geleceğini yazdı.

Moody's'in Türkiye'nin kredi notuyla ilgili açıklamasını Hürriyet'teki köşesine taşıyan Ahmet Hakan'ın yazısı şöyle:

Ve üçüncü saldırı geldi: Bu kez hedef ekonomi

Birinciyi atlattık. Çünkü halkın sağduyusu, yolsuzluk diye harekete geçenlerin gerçek niyet, hedef ve maksatlarını kavradı.

İkinciyi de atlattık. Çünkü halkın demokrasiye olan bağlılığı ve kahramanlığı, darbeci zorbaların heveslerini kursaklarında bıraktı.

Üçüncüde ise... İşimiz çok daha zor. Çünkü bu kez, doğrudan... Ekmeğe, sofraya, kursağa, işe, güce, cebe, rızka, nimete, varlığa, mülke saldırıyorlar.

Eğer... Hamasetin yerini akılcılık... Meydan okumanın yerini zekice planlanmış hamleler... Duygusallığın yerini sağduyu... Olağanüstülüğün yerini olağanlık... Sıkıp boğma çabasının yerini genişletilmiş demokrasi... İçe kapanmanın yerini reformculuk... Zorlamaların yerini hukuka dönüş... Ayrışmanın yerini bütünleşme... Alırsa... Evvel Allah bu saldırıyı da atlatırız.

Ahmet Hakan'ın bugünkü yazısının tamamı için tıklayın