Edinilen bilgiye göre, AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik ve beraberindeki 4 kişi, özel araçları ile Muş’a bir taziyeye gitti. Taziye dönüşünde Veysel Çelik’in kullandığı özel otomobilDiyarbakır Kulp ile Muş sınırında bulunan Şenyayla Kampı mevkiinde henüz sayıları tespit edilemeyen bir grup terörist tarafından durduruldu. Silahlı teröristler, durdurdukları araç içinde bulunan Çelik’i indirip ormanlık alana götürdü. Araç içerisinde bulunan diğer şahısların bölgeden uzaklaşıp güvenlik kuvvetlerine haber vermesinin üzerine bölgede operasyon başlatıldı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halid Advan, Veysel Çelik ve 4 arkadaşının Muş’ta bir taziyeye gittiklerini ve dönüş yolunda akşam saatlerinde teröristler tarafından yollarının kesildiğini söyledi. Advan, “Arkadaşımız 4 kişi ile birlikte Muş’tan dönerken bir grup terörist tarafından yolları kesildi. PKK’lılar arkadaşımızın özel aracının bölgede olduğunu bir şekilde öğrenmiş ve öyle yolunu kesmişler. Çünkü araç içinden sadece Veysel Çelik götürüldü, diğer arkadaşları serbest bırakıldı” dedi.

AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik’i götüren teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı hava destekli operasyon başlatılırken, teröristlerin serbest bıraktığı 4 kişinin ise ifadelerinin alındığı belirtildi.