AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayvazoğlu, 

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan ve kamuoyunda tartışmalara neden olan cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Konuyla ilgili görüş beyan edenlerin ön yargılı davrandığını belirten Ayvazoğlu "Tecavüz, taciz, cinsel istismar, sapkınlık, sapıklık vs. her ne zıkkımsa tüm in-san-lar ne düşünüyorsa ben de onu düşünüyorum. Sonrasında bu düşünebilen insanları CHP'li, MHP'li, AK Parti'li diye ayırmadan aynı insani hassasiyete sahip olduğumuza inanıyorum ve haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır hükmünce naçizane görüşlerimi beyan ediyorum. Bir kadının ve hele hele bir çocuğun bu dünyada başına gelebilecek en acımasız, en vicdansız, en yaşanılmaz durum olan cinsel şiddetin önünü açabilecek, masumlaştırabilecek ya da meşrulaştıracak her türlü sübjektif yaklaşımın kulağına su kaçıracak kadar cesurum ve bu yaklaşımı sahiplenenleri de aynı sapkın tanımlarla niteliyorum.

Öyle bir 'SUÇ' tarifi ile karşı karşıyayız ki; ne hafifletici sebebi olabilir ne de hafife alınabilecek bir yanı. Bu cümlelerden sonra 'ama' diye devam etmeyeceğim çünkü bugün yansıtılmaya çalışılanların ve üç partinin de uzlaştığı ve 3 bin ailelik bir mağduriyetin giderilmesi yönünde sunulan bir önergenin eğilip bükülerek, içinden çıkarılmaya çalışılan cin ile halkı çarpmaya ve gerçekleri çarpıtmaya çalışanlar için yapabileceğim bir şey yok" dedi.

Bir kız çocuğu annesi olarak açıklamalarına devam ettiğini belirten Ayvazoğlu, "Bir kız çocuğu annesi olarak bu aşağılık suçu siyaset üstü tutmamın ve sonucu ne olursa olsun sarsılmaz bir kararlılıkla ayağımın altına almamın en hafif tabirle kızıma karşı borcum olduğuna inanıyorum. Çocuk yaşlarını kadınca tanımlamalar üzerinden kaybeden ama asla kirlenmeyen ve gerçek kirlenmişler tarafından isteseler de kirletilemeyen günahsız yavruların hepsini kucaklayacak büyüklükte kollara sahip olanları dünya görüşleri ne olursa olsun kardeşim olarak ilan ediyorum. Tecavüzcüye evlilik yoluyla cezadan kurtulma imkanı kesinlikle getirmeyen, tecavüz suçunun faillerini bu düzenleme kapsamı dışında tutan, 16 Kasım 2016 tarihinden önce küçük yaşta yapılan evlilikler neticesinde yıllar sonra hapse atılan baba ve eşler nedeniyle bozulan aile birliğini korumak ve mağdur çocukların aile hayatını bozmamak üzere bir kereye mahsus yapılan geçici bir düzenleme üzerinden 'tecavüzcüler affediliyor' diyen huzur tacizcilerine de 'samimiyetime dokunma' diyorum. Önergeyi verenlerin niyetlerinin değil yasanın teknik anlamda tartışılması ise daha uygundur" ifadelerini kullandı.