AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman (Kotan), 1995'ten beri evli olduğu ve müşterek 3 çocukları bulunduğu İdris Kotan'dan boşandı. Anlaşmalı boşanma kararı Sincan 4. Aile Mahkemesi'nce verildi.

Eşine boşanmak istediğini söyledikten sonra şiddetle karşılaştığını ifade eden Kotan, “Boşanmayacağını söyleyerek bana saldırdı. Oğlum araya girerek beni kurtardı" dedi. Fatma Kotan, “Olay akrabalarım tarafından duyulmasın diye birkaç gün evden çıkamadım" diye konuştu.

Bu açıklamaların ardından duruşma günü daha ileri bir tarihte olmasına karşın Fatma Salman (Kotan), dün Sincan 4. Aile Mahkemesi'ne gitti. Hakim Tuncay Öztürk de celse açarak, davayı gördü.

İdris Kotan'ın avukatıyla Fatma Salman (Kotan), anlaşmalı boşanma protokolünü tekrarladıklarını dile getirdi ve boşanmaya karar verilmesini istedi.

BOŞANMAKTA KARARLIYIM

Hakim Öztürk, ''Aile Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yargılama Usullerine Dair Kanun''un 6'ncı ve 7'nci maddeleri uyarınca, ''eşleri, geçimsizliği büyütmeden barışmaları, evlilik birliğini sevgi ve saygı çerçevesi içinde devam ettirmeleri yönünde uzlaşma ve sulhe'' davet etti.

İdris Kotan'ın avukatı, müvekkilinin uzlaşma ve sulh iradesinin bulunmadığını bildirdi ve ''boşanmakta kararlı olduğunu'' söyledi.

Fatma Salman (Kotan) ise ''Evlilik birliğini devam ettirmek, uzlaşmak ve sulh olmak istemiyorum. Boşanmakta kararlıyım'' dedi.

Bunun üzerine duruşmada ön incelemeye son verilerek, tahkikata geçildi.

İdris Kotan'ın beyanının Doğubeyazıt Asliye Hukuk Mahkemesi vasıtasıyla alındığı açıklanan duruşmada, İdris Kotan'ın, anlaşmalı boşanma protokolünü tekrarladığı bildirildi.

EVLİLİK BİRLİĞİMİZ ÇEKİLMEZ BİR HAL ALDI

Fatma Salman (Kotan) da protokolü tekrarlayarak, ''Davacı eşim ile aramızda şiddetli geçimsizlik olup, evlilik birliğimiz temelinden sarsılmıştır. Evlilik birliğimiz çekilmez bir hal aldığından, karşılıklı anlaşarak boşanmaya karar verdik. Hiçbir baskı altında kalmaksızın, hür irademle davacı eşimden boşanmak istiyorum'' dedi.

Çocukların velayetinin kendisine verilmesini talep eden Fatma Salman (Kotan), çocukların, babalarıyla kuracakları görüşme düzenlerinin mahkemece belirlenmesini istedi.

Fatma Salman (Kotan), tedbir, iştirak ve yoksulluk nafakasıyla maddi ve manevi tazminat talebinde bulunmayarak, ''Evlilik birliği içerisinde edindiğimiz ev eşyalarını paylaştık. Bana ait çeyiz, ziynet ve kişisel eşyalarımı da aldım. Bu yönden bir hak ve alacak talebim bulunmuyor'' ifadelerini kullandı.