TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın Almanya ziyareti sırasında havalimanında alıkonulmasına Türkiye'den tepki geldi.

Olayla ilgili Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı.

Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, büyükelçiyle müsteşar yardımcısı düzeyinde bir görüşme gerçekleşti.

Görüşmede, olaydan duyulan rahatsızlık ve üzüntünün Almanya'daki yetkili makamlara iletilmesi ricasında bulunuldu.

Duruma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sert tepki gösterdi. Beştepe'de muhtarlara seslendiği konuşmasında konuya değinen Erdoğan, "Buna aynısıyla mukabele etmem lazım. Bütün oradaki personelin kimse, neyse bunlara gereğini yapmadığın sürece Türkiye de buna misliyle mukabele eder, etmek durumundadır" ifadelerini kullandı.

Almanya ziyareti sırasında çantasını çaldıran ve bu nedenle geçici pasaport alan Ayşe Nur Bahçekapılı, havalimanında saatlerce bekletilmişti.

ERDOĞAN SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçekapılı'nın alıkonulmasına sert tepki göstermişti

Erdoğan, "Teröristi alıyorsun ülkende misafir ediyorsun, ağırlıyorsun ama bu ülkenin TBMM Başkan Yardımcısını ve heyetini orada kapıda saatlerce bekletiyorsun. Şimdi bunlara aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoğan oluyor 'diktatör'. Sen benim Meclis Başkan Yardımcıma, bir bayan milletvekiline bu tür bir yanlışı yaparsan, senin polisin vesairen bunu yaparsa, buna aynısıyla mukabele etmem lazım. Bütün oradaki personelin kimse, neyse bunlara gereğini yapmadığın sürece Türkiye de buna misliyle mukabele eder, etmek durumundadır." ifadelerini kullandı.