Karlsruhe’nin Nordstadt semtindeki bir apartmanın çatı katındaki dairede, yerel saatle 09.00 sularında meydana gelen olayla ilgili olarak edinilen bilgilere göre, üç kişiyi rehin alan bir Alman, hayat arkadaşına ait olan dairenin bir başkası tarafından satın alınması ve evin yeni sahibinin mahkemenin evden çıkarma kararını uygulamak üzere eve giden icra memuru ve çilingir Mustafa Güler’i de rehin aldı. Daha sonra evden çıkmak istemeyen ve avcı olduğu belirtilen silahlı saldırganın sebep olduğu düşünülen silah sesleri duyuldu. İçeriden yanık kokusunun gelmesiyle beraber eve giren polis, aralarında saldırganın da bulunduğu 5 kişinin cesedini buldu.

Olayın görgü tanıklarından biri polisin kısa zaman içinde olay yerine geldiğini ve üç saat boyunca saldırganı ikna etmeye çalıştığını ifade etti. Daireden yanık kokusunun gelmesi üzerine polise bağlı özel komando birliklerinin daireye girdiği açıklandı.

Polisin olay sonrası geniş çapta güvenlik önlemi alarak çevrede bulunan bir anaokulu ve bir ilkokulu bir süreliğine kapattığı bildirildi.

Karlsruhe’de çilingirlik yapan 28 yaşındaki Mustafa Güler’in Fatma (5) ve Selin (9) adlarında iki çocuğu bulunduğu ve hamile olan eşi Zeynep Güler'in haftaya 3.kez doğum yapacağı öğrenildi. Mustafa Güler'in ölüm haberini alan akraba ve yakınları Güler'in Karlsruhe'nin Durlach semtindeki evine giderlerken, kendisinin çok iyi bir insan olduğunu da ifade ettiler.

Almanya’da rehine olayında hayatını kaybeden çilingir Mustafa Güler’in yakınları üzüntüye boğuldu.

Çilingir Mustafa Güler’in ölümü yakınlarını perişan ederken, haftaya doğum yapması beklenen eşinin de hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Güler’in kayınpederi Ahmet Bayraktar, yaşanan olaya inanamadığını belirterek damadının çok iyi bir insan olduğunu ifade etti. Bayraktar, “Şu anda çok üzgünüm. Çok acı bir şey hissediyorum. Kızım telefon etti, apar topar gitti ve bu acı gerçekle karşılaştık. Suçu görevini yapmak, ekmek parası… Herkese yardıma koşan bir kişiydi. Hiç kimse inanamıyor” şeklinde konuştu.

Cami önünde toplanan yakınları da her gün gördükleri ve 'dört dörtlük bir insan' diye nitelendirdikleri Güler’in ölümünden dolayı şoke olduklarını kaydetti.

Cami dernek başkanı Mustafa Uysal ise, “10.30’da ölenlerden birinin Türk olduğunu öğrendik. Kardeşimiz maalesef iş icabı gittiği yerde hayatını kaybetti. Hanımı da 3. çocuğuna hamileydi ve şu an doğum yapmak üzere hastaneye alındı. Keşke mübarek kandil gününde böyle bir olay yaşanmasaydı” dedi.