Gemlik'te saat 20.00 sıralarında "156 Jandarma İmdat" telefonunu arayan bir kadının, Manastır Mevkii ve Cihatlı Köyü arasındaki dağlık alana bir helikopter düştüğü ve alevlerin çıktığı şeklindeki ihbarı üzerine hareketli saatler yaşandı.

ÇOBANLARA TELEFON


Kısa sürede bölgeye giden Jandarma, Polis, Sağlık ve Nilüfer Arama ve Kurtarma Birliği ekipleri arama çalışmaları başlattı. Kurtarma ekipleri dağlık alanlarda yaklaşık üç saat boyunca arama çalışmaları yaparken Jandarma ise bölgede hayvan otlatmakta olan çobanları cep telefonlarıyla arayarak düştüğü iddia edilen helikopteri görüp görmediklerini sordu.

İHBAR ASILSIZ

Cihatlı Köyü sakinlerinin de arama çalışmalarına katıldığı alanda ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Cihatlı Köyü Muhtarı Sever Karabaş sorumluluk alanımızda bulunan bölgeye helikopter düşmüş olsa dağlık alanda bulunan çobanlarımız bizi ararlar, en azından bölgede alevler olur yaptığımız araştırmalarda her hangi bir enkaza ve bulguya rastlayamadık dedi. Ekipler üç saat süren arama çalışmalarına son verdiler.