Milas'ta yaşayan Efsane Gürsel, azmiyle obezite hastalarına umut oldu. Geçirdiği bir depresyon sonucu hızla kilo almaya başlayan Efsane Gürsel, kullandığı ilaçların etkisiyle 134 kiloya çıktı. Sosyal hayattan uzaklaşan genç kadın, her gün geldiği kafenin 10 basamaklı merdivenini çıkmakta bile zorlanmaya başladı. Kendisine uygun elbiseler bulamayan Efsane Gürsel, şimdilerde okula hazırlanan 5 yaşındaki kızı Anka'yı düşünerek, zayıflamaya karar verdi. Gürsel, Anka'nın arkadaşlarının alay edebileceğini düşünerek çare aramaya başladı. Pamukkale Üniversitesi'ne giderek (PAÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Tekin'le tanışan genç kadının hayatı bu noktada tamamen değişti.

23 Eylül 2010'da ameliyata alınan Gürsel'e tüp mide yöntemi uygulandı. Doktoru Tekin'in anlattığı tüm tavsiyelerine uyan Gürsel, karbonhidratlardan ve tekrar kilo almasına neden olabilecek tüm besin maddelerinden vazgeçti. Şimdi mankenlere taş çıkartan bir vücuda sahip olan genç kadın, yaşadığı süreci şöyle anlattı:

Ne bulursam onu giyiyordum. Kıyafet seçecek durumum yoktu. Kendimi şişman olarak görmüyordum. Sanırım beynim bunu algılamıyordu. Hatta bir gün 64 beden kıyafet bulamadığım için kıyafetimi kendim dikmeye karar verdim. Kumaşı kesmeye başladım. Bir baktım kumaş, kes kes bitmiyor. O an nasıl olduğumun farkına vardım. Bunun üzerine, '25 yıl yedim bundan sonra yemeyim' diye düşündüm ve ameliyat olmaya karar verdim. Tüp mide ameliyatında korkulacak bir durum olmadığını da öğrenince, doktor kontrolünde kilo vermeye başladım ve 38 bedene kadar düştüm. Hem fiziki, hem de ruhsal anlamda rahatladım. Önceden sokağa bile çıkamıyordum. Şimdi rahatlıkla gezebiliyorum. Hatta annemle gezerken bazı tanıdıklarımız, 'Senin şişman bir kızın vardı, şimdi nerede?' diye soruyorlar. Aşırı kilolarım nedeniyle iş bulamayınca pastane açmayı düşündüm. Ama müşteriler, 'Pastanede yemiş yemiş bu hale gelmiş' der diye vazgeçtim. Ancak şimdi zayıfladım ve hayalimdeki pastaneyi artık açabilirim. Doktorum Koray Bey'e sonsuz teşekkürler."