Anayasa değişiklik teklifinin son hali MHP'ye sunuldu. Gelen son dakika haberine göre Anayasa değişiklik teklifinde son pürüzler giderildi.AK Parti ile MHP arasında uzlaşma sağlandı. 
Ayrıntıları netleşen pakette cumhurbaşkanının parti üyeliği ve cezai sorumluluğunun ne zaman devreye gireceği belli olurken seçim tarihinden AYM, HSYK ve MGK'nın yapısına kadar önemli değişiklikler öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anayasa değişikliği teklifi için ilk açıklama geldi. Erdoğan, "Teklif bugün parlamentoya sunulacak. İnşallah yeni bir dönemin başlangıcı olsun" dedi.
Heyetler Anayasa değişikliği teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. 
Ak Parti ve MHP saat 18.00'de ortak açıklama yapacak.


Anayasa değişiklik teklifinde son pürüzler de giderildi. AK Parti ile MHP arasında uzlaşma sağlandı.
Başbakan Binali Yıldırım, tüm maddelerde anlaşma sağlandığını, pürüz olmadığını söyledi. Yıldırım, anayasa değişiklik teklifiyle ilgili ayrıntı vermedi.
AK Parti, metnin son halini MHP'ye iletti. Cumhurbaşkanlığı sistemini de getiren anayasa değişiklik teklifinin MHP'nin onayından sonra Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.
Teklif, Meclis'te 330-367 aralığında oyla kabul edilirse referanduma gidilecek.

TEKLİFİN AYRINTILARI
Mevcut anayasada yer alan "Cumhurbaşkanı siyasi parti ile ilişiğini keser" maddesi kaldırılıyor. Cumhurbaşkanı parti üyesi olabilecek. Başbakanlık kalkacak.
Milletvekili sayısı 600 olacak, seçilme yaşı 18'e inecek.
HSYK'nın yapısı değişiyor. HSYK üyelerinin yarısını Cumhurbaşkanı yarısını Meclis seçecek.
HSYK seçimlerinde ilk 2 turda 5'te 3 çoğunluk aranacak.
HSYK seçimleri son tura kalırsa kura yöntemi devreye girecek.
Askeri yargı kaldırılıyor.
Yerel seçimler 2019 Mart'ta yapılacak.
Anayasa Mahkemesi üye sayısı 15'e düşüyor.

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler 2019 Kasım'da yapılacak.
Jandarma Genel Komutanı, Milli Güvenlik Kurulu'ndan (MGK) çıkarılıyor.
Cumhurbaşkanı'na cezai sorumluluk da getiriliyor. Cumhurbaşkanı'nın Yüce Divan'a sevki için üç aşamalı süreçte anlaşıldı.
Teklifte milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkarılması da öngörülüyor. Bu durumda Cumhurbaşkanı'nın 301 imzayla soruşturulması istenebilecek. 360 'evet'le komisyon kurulabilecek. 400 oyla da Cumhurbaşkanı Yüce Divan'a sevk edilebilecek. 

Yedek milletvekilliği de teklifte yer alan düzenlemeler arasında.