8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın şüpheli ölümü üzerine başlatılan soruşturmada Adli Tıp süreci tamamlandı.

Adli Tıp Kurumu incelemelerini tamamladı ve hazırladığı raporu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Ölüm Sebebi Kesin Olarak Belirlenemedi
Tüm gözler Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında iken bir açıklama geldi.

Ankara Cumhuriyet Başsavclığı, Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşında yapılan incelemeye ilişkin Adli Tıp Kurumu raporunda mevcut bilgi ve bulgular ile kesin ölüm sebebinin tespit edilemediğinin oy birliğiyle mütala edildiğinin bildirildiği kaydedildi.

Ayrıca açıklamada soruşturmaya devam edileceği açıklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavclığı açıklamasında, ''Adli Tıp Kurumu raporunda ölümün hemen sonrasında gerekli otopsi işleminin ve ölü üzerinden derhal alınması gerekli kan, idrar ve doku örnekleri gibi materyallerin alınarak incelemelerinin yapılmamış olması nedeniyle kesin ölüm sebebinin saptanamadığının bildirilmiş olması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından dosyada mevcut Adli Tıp Kurumu raporu diğer bulgu ve deliller ışığında soruşturmaya devam edilerek, muktezaya bağlanacaktır'' denildi. 

Soruşturma Sürecinde Neler Yaşandı?

Devlet Denetleme Kurulunun verdiği "şüpheli ölüm raporu" ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmada 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın kabrinin açılmasına karar verilmişti.

Özal'ın naaşı, 2 Ekim'de Topkapı'daki mezarından çıkarılmış ve 5 Ekim'de yeniden defnedilmişti

Adli Tıp Kurumu, Turgut Özal'ın cenazesinden, mezar toprağından, mezarın içindeki sudan ve mezarlığın değişik yerlerinden aldığı örnekler üzerinde inceleme yapmıştı.

Özal'ın Naaşında 'Kadmiyum ve DDT' Bulgusu

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşında yapılan incelemeye ilişkin Adli Tıp Kurumu raporunda, Özal'ın naaşında ''kadmiyum ve DDT'' bulgusuna rastlandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Özal'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'e ulaşan raporda, Özal'ın ölümünün, bu zehirlerden kaynaklanıp kaynaklanmadığına yönelik görüş birliğine varılamadığına yer verildi.

Devlet Denetleme Kurulu'nun raporunda da organofosfat zehirlenmesi ihtimali yer almıştı.