Açıköğretim 2016 AÖF sınav sonuçlarını kendi sitesinden duyurdu. Aşağıdaki linkten AÖF sorgu sayfasına gidebilirsiniz. Sınava giren öğrenciler için final tarihleri haberimizin içinde yer almaktadır.

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Açıköğretim Fakültesi sınavdan hemen sonra sınav sorularını E-KAMPÜS sitesinde yayımlamıştı, sınava giren öğrenciler doğrularını ve yanlışlarını görürken, yeni sınav sisteminde kaç puan aldıklarını merak ediyordu.

FİNAL SINAVLARI NE ZAMAN?

Finaller 14 Ocak 2017 Cumartesi  ve 15 Ocak 2017 Pazar günü yapılacaktır.

Bahar döneminde ise ilk vize 15 Nisan 2017 – 16 Nisan 2017 (Cumartesi-Pazar) günleri yapılacaktır. 2017’nin son finali ise 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde olacaktır.

Sınavlar bittikten sonra “tek ders sınavı” ise 15 Temmuz 2016 Cumartesi günü olacaktır.

YÖK SİSTEMİ DEĞİŞTİRDİ

Yüksek Öğretim Kurumu yeni sistem doğrultusunda 4 yanlış bir doğruyu eksiltecek. Bu sistem ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda kullanılmaktadır. Aynı sistem artık Açıköğretim’de okuyan öğrencielr için de geçerli olacaktır. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci GÜNDOĞAN, YÖK’in AÖF’te bir standart oluşturmak istediğini söyledi. Gündoğan, 2016 yılından itibaren bu sistem, usul ve esaslara göre yapılacağını, 4 yanlışın 1 doğruyu götüreceğini ve ona göre sonuçların açıklanacağını dile getirdi. Bu sistemi sadece Anadolu Üniversitesi’nde değil tüm Açıköğretim Fakültelerinde olacağını söyledi.

0.25 DOĞRU GİDECEK

Bu sistem doğrultusunda, dört yanlış bir doğruyu götürürken, 0.25 puan sistemi geliyor. Tek soruyu yanlış yapan öğrenci 0.25 puan doğru hanesinden düşecek.

YÜZYÜZE DERSLERDE HANGİ İÇERİKLER VAR VE NE ZAMAN BİTİYOR?

Anadolu Üniversitesi’nin Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan eğitim Sistemi dahilinde eğitim ve öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik yüzyüze derslerin Güz Dönemi tüm yurtta 22 Ekim 2016 Cumartesi günü başlayıp, 13 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek.

2016 – 2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi’nde Yüzyüze Öğretim Hizmetleri kapsamında yüzyüze öğretimi yapılacak 11 ders şunlardır:

Matematik I
Genel Muhasebe I
İktisada Giriş I
Osmanlı Türkçesine Giriş I
Mikro İktisat
İstatistik I
Maliyet Muhasebesi
Finansal Yönetim I
İngilizce I
Arapça I
Arapça III