Açıldığı günden bu yana otomobil haberleri, test sürüşü ve ikinci el otomobil ilanları ile kullanıcıların büyük beğenisini kazanan Otokare.com; hem bireysel, hem de kurumsal kullanıcıları için sınırsız ilan verme imkanı sağlıyor. Ayrıca verilen ikinci el ilanlar araç satılana kadar sitede yayında kaldığından sizi süresi bitince ilanı yenileme derdinden de kurtarıyor.

Son derece kolay bir kullanım arayüzüne sahip site; haberler, test sürüşleri, ikinci el oto ilanları gibi bölümlerden oluşuyor. Siteye kurumsal veya bireysel olarak üye olabilir, kurumsal üyeyseniz kendinize ait galeri sayfası oluşturarak ilan verebilirsiniz. Her ilana 10 adet fotoğraf ekleyerek kullanıcıların aracınızı daha kolay farketmesini sağlamak mümkün. İlan verirken zengin metin editörünü kullanarak ilanınızı daha dikkat çekici hale getirebilirsiniz.

Otokare.com'un test sürüşü bölümü ise sıfır araba almadan önce mutlaka uğranılması gereken bölümlerden birisi. Bugüne kadar pek çok farklı sınıftan pek çok farklı aracın test edildiği bölümde kullanıcıların bir aracı satın almadan önce kafasına takılabilecek sorulara yanıtlar verilerek rehberlik ediliyor.

Sitenin otomobil haberleri bölümünde ise güncel sektörel haberleri, yeni model lansmanlarını, kampanyaları takip etmek mümkün. Otokare.com'da ayrıca tüm marka ve modellerin yakıt tüketim değerlerini, hacmini ve performans değerlerini içeren teknik özellik detaylarını bulmak mümkün.