Arınç, Şahinbey Belediyesi tarafından Karataş Semti'nde yaptırılan ve tamamlandığında ''Türkiye'nin en büyük camilerinden olacağı'' belirtilen Akkent Camisi'nin temel atma törenindeki konuşmasında, Gaziantep'e ''çok hayırlı'' işler için geldiklerini belirtti.

Dün Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına katıldıklarını ve Gaziantep'e yapacakları ziyaretle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüklerini ifade eden Arınç, ''Sizlere çok selam ve sevgilerini ilettiler. Bu hayırlı işlerden dolayı tebrik ettiler. Hepinize başarılar dilediler'' diye konuştu.

Arınç, ayrıca Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve diğer arkadaşlarının da selam ve sevgilerini ileterek şöyle konuştu:

''Biz de değerli Bakanımız Fatma Şahin ve milletvekillerimizle birlikte, yönetimde bulunan tüm arkadaşlarımızla bu güzel hayırlı işin içerisinde olmayı arzu ettik. Sizlerle birlikteyiz, Allah'a hamd ediyorum. Şahinbey Belediyemizi, diğer bütün belediyelerimiz gibi çok başarılı buluyoruz. Değerli kardeşimiz Mehmet Tahmazoğlu, göreve geldiğinden bu yana kenti için çok güzel işler yapıyor. Şehirleşme bakımından, manevi ihtiyaçlarımızın karşılanması bakımından, halkımıza sosyal ve kültürel hizmet vermek bakımından. Biraz önce sadece işin bir bölümünü anlatan sunum izledik. Ama biz biliyoruz ki Gaziantep'e kazandırdığı her çalışma, Şahinbey'e yaptığı her katkı, bırakınız Gaziantep'te konuşulmayı Türkiye'nin her yerinde büyük bir övgüyle, büyük bir takdirle izleniyor. Ben değerli kardeşim Tahmazoğlu'nu başarılarından dolayı kutluyorum, alnından öpüyorum.''

''Türkiye'nin her yerini görenlerdeniz''

Arınç, ''Türkiye'nin her yerini gezenlerdeniz, görenlerdeniz, bilenlerdeniz'' diyerek, Gaziantep ile ilişkisinin çok geçmiş yıllara dayandığını ifade etti.

''Nerede, hangi konumda olursak olalım, zaman zaman bu güzel ilimize geldik, dostlarımızla kucaklaştık, halkımızla bir arada olduk. Geçmişin Gaziantep'iyle bugünün Gaziantep'i arasında çok güzel farklar var'' diyen Arınç, en azından 10 yıllık hükümetleri döneminde Gaziantep'e kazandırılan her hizmetin vatandaşları çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Halkımızın bu konuda bize verdiği desteği ve arkamızdaki güvenini her an hissediyoruz. Aldığımız sonuçlar da bunu gösteriyor. Biz cami temel atma törenindeyiz. Siyasi propaganda yapacak değilim, buna ihtiyacımız da yok. Ama Gaziantep, yapılan hizmetlere bütün gönlüyle, bütün eliyle destek verdiğine göre inşallah söz veriyorum; daha fazlasını yapacağız, daha güzelini yapacağız, daha çoğunu yapacağız ki, Gaziantep'te yaşayan 2 milyona yakın kardeşimiz, bütün il olarak söylüyorum daha huzurlu yaşasın, daha mutlu yaşasın, refah düzeyi daha yüksek olsun. Bunu başaracağız inşallah. Şahinbey'de nasıl başardıysak, Şehitkamil'de nasıl başarıyorsak, büyük şehirde güzel işler yapıyorsak, bütün ilçelerimizin başkanlarını da tebrik ediyorum. Araban'dan Nizip'e, bir başkasından bir başkasına, kardeşlerimiz çok büyük gayretle çalışıyorlar, başarılı oluyorlar. Allah onların da bahtını açık etsin.''

Bugün sık sık biraya geleceklerini, birçok işi bir araya topladıklarını hatırlatan Arınç, Gümrük Hanı'nın da açılışını yapacaklarını belirtti.

Gümrük Hanı'nın Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait bir kurum olduğuna dikkati çeken Arınç, Şahinbey Belediyesi ile yaptıkları protokol çerçevesinde hanın yeniden açıldığını söyledi.

Şahinbey Belediyesi'nin Gümrük Hanı için 2 milyon lira harcadığını kaydeden Arınç, ''Kullanılmak üzere biz kendilerine kiraladık. Biz karlıyız vakıflar olarak. Bir vakıf eseri aynı dünkü ihtişamıyla ayağa kalktı ve çok güzel hizmetlere vesile oldu. Şahinbey de karlı, çünkü orada el emeği göz nuru olan, halkın geleneksel sanatlarının yaşatıldığı ve her kesimin rahatlıkla huzur içinde buluşacağı bir güzel Gümrük Hanı'nı yeniden faaliyete geçirdik'' diye konuştu.

''Bütün inançlara saygılıyız''

''Şimdi buradaki işimiz bir cami yapımıyla ilgili'' diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Buna bir Başbakan Yardımcısı, bir bakan katılmalı mı derseniz, bunu soranlar olacaktır mutlaka. Türkiye'de her düşüncede insan yaşıyor ve her düşüncesini çok da rahatlıkla ifade ediyor. Ben cevabını tartışmadan vereyim. Evet, mutlaka katılmalı. Çünkü bu çok güzel, çok hayırlı bir iş. Unutmayın Gaziantep'teki bir Musevilere ait bir havrayı da Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla restore ettik. Biz bütün inançlara saygılıyız. Biz bütün inançların insanlık için elzem olduğuna inanıyoruz. İnanmaktan zarar gelmez. Herkesin bir tanrısı olur, ona inanır, bizim de Allah'ımız var ona inanıyoruz, onu biliyoruz, onun Peygamberini seviyoruz. Dolayısıyla inançsızlık insanlar için bence çok iyi olmayan bir şey. Allah herkese inanmayı nasip etsin. İnanandan zarar gelmez, bizim inancımız bu. Ama anayasamız gereğince kimsenin inancını sorgulamak, kimseye inancından dolayı kaş kaldırmak, göz gezdirmek, böyle bir niyetimiz de yok. Türkiye'de yaşayan herkes laiklik ilkesi gereğince inancını veya inanmadığını söyleyebilmeli, yaşayabilmeli, bununla ilgili ne biliyorsa onu yapabilmeli. Ama unutmayalım; biz bu ülkede Müslümanlar olarak Allah'ın evine, camilere çok önem veriyoruz. Neden Müslümanlar olarak diyorum. Bakınız, Şırnak ilinin ismi eskiden şeranak meranak derken Şırnak olmuş ama Şırnak'ın gerçekte ismi Şehri Nuh'tur. Şehri Nuh'tan bugün Şırnak haline gelmiş. Şehri Nuh ne? Nuh aleyhisselamın şehri. Orada bir kabir var. Nuh aleyhisselama ait olduğu da söylenir. 17 metre uzunluğundadır. Doğru mudur yanlış mıdır bilmem.''