Akrabalarını ziyaret ve iftar programlarına katılmak üzere memleketi Manisa'da bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ilk olarak Manisa Devlet Hastanesi'nde tedavi gören akrabası Muammer Tay'ı ziyaret etti ve sonra doğduğu köy olan Büyüksümbüller köyüne geçti.

Burada akraba ziyaretinde bulunarak yakınlarıyla bir süre sohbet eden Arınç, Köy Muhtarı Hasan Ali Dirik'ten köydeki yatırımlarla ilgili bilgiler aldı. Arınç, daha sonra Manisa Valiliği ve hayırsevelerin katkılarıyla Yuntdağlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür ve Turizm Derneği tarafından Ortaköy Piknik Alanı'nda düzenlenen iftar programına geçti. İftar programına Arınç'ın yanı sıra Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Milletvekili Özgür Özel ile Arınç'ın eşi Münevver Arınç ve ağabeyi Ümit Doğay Arınç da katıldı. Bölgedeki 61 köyden vatandaşın katılımıyla düzenlenen iftar sonrası bir konuşma yapan Arınç, Ramazan ayının 17 gününü geride bıraktıklarını artık "elveda" denebilecek günlerine yaklaşıldığını belirterek, Ramazan'ın bereket, rahmet ve gufran ayı olduğunu, tüm Müslümanların da bu ayı ayrı bir heyecanla karşıladığını vurguladı. Dünya'da İslam aleminin 2 milyar nüfusa ulaştığını ancak bugün en yakındaki Suriye'den en uzaktaki Burma Müslümanlarına kadar pek çok yerde acı, ızdırap, şiddet ve silahın bulunduğunu kaydeden Başbakan Yardımcısı Arınç, İslam dünyasındaki ihtilaf, kavga, çatışma ve kan dökmelerin sona ermesini dilediklerini belirtti.

"SAHUR VAKTİ BİR KARAKOLUMUZA KAHPECE SALDIRDILAR"


Türkiye'de her şeyin çok iyi gittiği sırada terör belasının her gün canları yakmaya devam ettiğini ifade eden Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün de maalesef yine Hakkari'de 6 askerimiz ve 2 geçici köy korucusu olmak üzere 8 kardeşimiz rahmetli oldu. Sahur vakti bir karakolumuza kahpece saldırdılar, çatışma çıktı ve hainler arkalarında elbette 15'e yakın ölü de bırakarak bizim de 8 canımızı yaktılar. Dün de bu oldu, bugün de oldu, dileriz yarın olmaz. Elimizden gelen, bildiğimiz ne varsa terörle mücadele için çalışıyoruz. Bu konuda sadece hükümetimiz değil, siyasi partilerin hepsi, bir milli mesele olduğu için terörle mücadelede elinden gelen katkıyı yapmaya gayret ediyor.Fitne, 30 yıla yaklaştı. Bir ara bazı sebeplerle sinmişlerdi ama yine şimdi can havliyle saldırılarına devam ediyor. Şehitlerimiz dün ilk değildi, bugün de son olmadı. Dileriz ki bundan sonra bu felaketi bir an evvel bitirmek nasip olur. Artık annelerin gözyaşı dökmediği, milletimizin ağlamadığı, gencecik filizlerimizin toprağa düşmediği, huzurlu, güvenli bir Türkiye'ye hep beraber kavuşuruz."


Başbakan Yardımcısı Arınç konuşmasında son olarak birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, “Memleketimizde birlik ve beraberlik çok önemli. Elbette ülkemizin kalkınması için huzur içersinde yaşamak için refah şartlarını daha da güçlendirmek için refah payımızla beraber insanımızın iş bulabilmesi ailelerin huzur içersinde yaşayabilmesi daha nitelikli bir eğitim alabilmesi, sağlık imkanlarının daha güçlenmesi, enerji ulaşım her bakımdan güçlü bir Türkiye’yi hepimiz arzu ediyoruz. Bu yolda bize düşen daha çok çalışmaktır. Çalışmalarımızı sonuçlandırmaktır" diye konuştu.