"Üst düzey bir komutanın açıkça kendisine bu bilgiyi verdiğini söyleyen bir anamuhalefet partisi lideri, genel başkanı için yapılacak tek şey var, sözünün arkasında durmak ve bu konuda kendisine bilgi veren kişi veya kişileri açıkça ifade etmektir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, yeni başlayan 2012 -2013 eğitim-öğretim yılıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in Bakanlar Kurulu'na bilgi verdiğini söyledi. Öğrencilere başarılar dileyen Arınç, ayrıca Başbakan Erdoğan'ın yarından itibaren 5 günlük bir yurt dışı seyahatine çıkacağını söyleyerek, Başbakan Erdoğan'ın 3 ülkeye yapacağı ziyaretle ilgili Bakanlar Kurulu'na bilgi verdiğini kaydetti.

Son iki gün içerisinde verilen şehitlerle acıların tazelendiğini ifade eden Bülent Arınç, terörle mücadelede eldeki bütün argümanların kullanıldığını belirtti. Ayonkarahisar'da meydana gelen patlamaya da değinen Arınç, askeri yargının bununla ilgili soruşturma yaptığını ifade ederek, "Olayın sorumlusu veya sorumluları varsa asekri savcılık tarafından yapılan soruşturmayla bir sonuca ulaşılacağımızı hepimiz biliyoruz" dedi.

Arınç ayrıca, "Bir ihmal, hatta bir kötüye kullanma veya akla gelebilecek her türlü ihtimalin titizlikle değerlendirileceğini ve sonucunda en kısa sürede kamuyoyuna sunulacağını bakanlar kurulunda görüşmüş bulunuyoruz" diyerek, 20'ye yakın şehidin kimlik tespitinin yapıldığını, geriye kalanların en kısa sürede kimliklerinin tespit edileceğini belirtti. Arınç, "Dolayısıyla ailelerine verilmesi ve şehitlerimizin defnedilmesi bir kaç gün içerisinde mümkün olacaktır diye düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

AFYONKARAHİSAR'DAKİ PATLAMA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açıklamalarının ardından ise basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamaya ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'nın olay ifadesini kullandığını, kaza ifadesinin yer almadığını hatırlatması üzerine Bülent Arınç, "Olay denilmesi, kaza denilmesi veya bir başka isim konulması bence işin özüne mütealit değil. Esasına mütealit değil" dedi.

Olayın ortada olduğunu söyleyen Arınç, "Önemli olan bütün ihtimalleri değerlendirmek ve gerçek bilgiye, sonuca ulaşabilmektir" değerlendirmesinde bulundu. 'Kazanın ötesinde başka bir şey olabilir mi?' şeklindeki şüpheleri doğal ve fıtri bulduğunu ifade eden Arınç, "Bu konuda yapılan çalışmaları hepimizin önemsemesi gerekir" dedi.

"KILIÇDAROĞLU, İDDİANIN DOĞRULUĞUNU AÇIKLAMALADIR"

Başbakan Yardımcısı Arınç, bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir röportajında Afyonkarahisar'daki patlamanın sabotaj olduğu yönünde açıklaması olduğunu hatırlatması üzerine ise, bu iddiayı duyduğunda 'doğru olabilir mi?' diye düşündüğünü söyledi. Arınç, "Şüphesiz muhabirin söyledikleri doğrudur. Aksini iddia etmek, o konuşmayı yapan kişiye aittir. Sayın Kılıçdaroğlu, 'hayır, ben öyle birşey söylemedim' diyorsa, bunu çok açık bir şekilde ifade etmelidir. Çünkü iddia çok önemli. 'Yüzde 99 sabotajdır' diyor ve bu bilgiyi kendisine asker kişilerin, özellikle üst düzey askerin yani komutanların verdiğini söylüyor.

Haber bu şekliyle tamamen doğruysa, o zaman bizim bütün projektörleri Sayın Kılıçdaroğlu'na çevirip, 'size bu haberi kim verdi, ellerindeki dökümanlar veya bilgiler ve belgeler nelerdir?' dememiz lazım" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu'nun bir toplantı çıkışında gazetecilerin iddialarla ilgili sorusuna öncelikle cevap vermediğini hatırlatan Arınç, "Belli ki, iddiasının ağırlığı altında ezilmiş" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun gazetecilerin ısrarı üzerine iddialarla ilgili olarak 'Bu tartışmalı bir konu' dediğini hatırlatan Bülent Arınç, "Tartışmalı konu, gazetelerde, halk arasında konuşulan bir konuysa bu farklı bisey. Ama üst düzey bir komutanın açıkça kendisine bu bilgiyi verdiğini söyleyen bir anamuhalefet partisi lideri, genel başkanı için yapılacak tek şey var, sözünün arkasında durmak ve bu konuda kendisine bilgi veren kişi veya kişileri açıkça ifade etmektir" şeklinde konuştu. Arınç konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Topu taça atarcasına 'bu tartışmalı bir konu' demesinin altında, ben sanıyorum Sayın Kılıçdaroğlu, boş bulunarak söylediği bir sözün bugün kendisine döndüğünü görmüş ve endişe etmiştir. Buradan kendisine çağrıda bulunuyorum. 'Bu yüzde 99 sabotajdır' demişse, ve bu sözden kendisine üst düzey komutanların verdiği bilgilere dayanarak ve hatta onların söylediğini ifade etmişse şuandan itibaren böyle bir şeyin doğruluğunu açıklamalıdır veya yanlış olduğunu ifade etmelidir. Bu taça atılacak bir konu değildir."