Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Cumhurbaşkanı adayımız kim olursa olsun, AK Parti'nin gösterdiği adayımız Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanı seçilecektir. Buna yürekten inanıyoruz. Ama ilk turda ve yüzde 51'le değil, inşallah yüzde 60'la Cumhurbaşkanı seçmek üzere şimdiden çalışmalıyız'' dedi.

Arınç, AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığı'nın yeni hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, Adana'da 14 milletvekilinin en az 10'unu alabilecek güçte olduklarını söyledi.

2014 yılında yapılması beklenen yerel seçimlerin 2013 yılına alınacağını belirten Arınç, ''Anayasa değişikliği hazır. Eğer MHP ile bu konudaki beraberliğimiz devam edecekse, öyle görünüyor. Söz verildi. 27 Ekim seçim günü olacak'' dedi.

Seçimlere 1 yıl kaldığına dikkati çeken Arınç, bunun için şimdiden çalışmalara başlanması gerektiğini, başta Adana Büyükşehir Belediyesi olmak üzere metropol, ilçe ve belde belediyelerinin tümünü kazanmaları gerektiğini söyledi.

2014 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacağını da ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

''Cumhurbaşkanı adayımız kim olursa olsun, AK Parti'nin gösterdiği adayımız Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanı seçilecektir. Buna yürekten inanıyoruz. Ama ilk turda ve yüzde 51'le değil, inşallah yüzde 60'la Cumhurbaşkanı seçmek üzere şimdiden çalışmalıyız. Yani yapacağınız çalışmalar her yönde faydalı olacak. Bir taşla bir kaç kuş vurmak derler ya. Önce mahalle seçimlerde hedefi 12'den vuracağız, arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimi, arkasından da kısmet olursa 2015'te tekrar genel seçimler.''

Arınç, AK Parti'nin bugüne kadar 3 genel seçim kazandığını hatırlatarak, 3 seçimde de oy oranlarını artırdıklarını söyledi.

Yerel seçimlerde de AK Parti'nin büyük başarı elde ettiğini anlatan Arınç, ''Var mı bileğimizi büken? 'Canım bizde ondan daha fazla kazanmıştık' diyen bir parti var mı? 2 tane de referandum kazandık'' dedi.

Geçmişteki siyasi liderlerin aksine kendilerinin 3 defa iktidara geldiğini belirten Arınç, şöyle devam etti:

''Allah'ın izniyle, hiç endişeniz olmasın 13 defa daha geleceğiz. AK Parti oldukça bunun devamı gelecek. Niye? Çünkü biz dürüst siyaset yapıyoruz. İlkeli, kararlı, cesur siyaset yapıyoruz. Bizim başımıza gelenler başka bir partinin başına gelseydi yerinden yeller eserdi. Ama hamd olsun bize karşı yapılan bütün komplolar, bütün planlar... Kafesler, Balyozlar bilmem ne halt etmeler, hepsi gitti biz dimdik ayakta kaldık. Allah'a dayandık. Sadece ondan korktuk, başkasının topunun, tüfeğinden, başkasının bağırıp çağırmasından ürkmedik, şapkamızı alıp kaçmadık.''

Arınç, hükümeti yıpratmak için bugüne kadar çok şey yapıldığını belirterek, şimdi de terör dolayısıyla hükümetin yıpratılmaya çalışıldığını ifade etti.

Terörün herkesin derdi, belası ve sıkıntısı olduğunu söyleyen Arınç, şöyle devam etti:

''Her gün şehitlerimizin acı hatıralarını anıyor, üzülüyoruz. Her gün yeni bir olay oluyor, hayıflanıyoruz. Ama biz de mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizi akılcı yöntemlerle, hukuk içerisinde yapıyoruz. Ve sonunda çok uzun bir zaman geçmeden Allah'ın izniyle bu terörün, bu belanın üstesinden geleceğiz. Bu cennet vatanda huzur içerisinde, güzellik içinde, güvenlik içinde yaşayacağız. Buna emin olun, hiç ümitsizliğe kapılmayın, yılgınlığa kapılmayın. AK Parti ekonomideki başarılarının yanında, dünyadaki liderliğinin yanında, Türkiye'nin sorunlarını çözme konusunda başarılı adımlarının yanında en büyük derdimiz olan, 30 yıldan beri başımıza bela olan terörün de üstesinden gelecek. En kısa zamanda inşallah bunu göreceğiz.''

Başbakan Yardımcısı Arınç, daha sonra Basın-Yayın Enformasyon İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, İl Müdürü Mustafa Keleş'ten bölgedeki basın kuruluşlarıyla ilgili bilgiler aldı.

Buradan Vakıflar Bölge Müdürlüğünü geçen Arınç, binaya girişi sırasında karşılaştığı gömlekçi ve 2010 yılında ''Yılın Ahisi'' seçilen Bayram Özer ile bir süre sohbet etti. Özer'in ısrarı üzerine Arınç, mağazaya girerek kendisine gömlek aldı.

Arınç, daha sonra Vakıflar Bölge Müdürü Murat Saraçoğlu'ndan bilgi aldı.