Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'dan yayın yapan Bursa TV'de konuk oldu.

Programda kadın gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç'a, terör örgütü PKK ile ilgili bir soru yöneltildi.

"ÜST DÜZEY PKK'LI YAKALANDI"

Son 3 aydır terör örgütüne yönelik başarılı operasyonlar düzenlendiğini, Amanosların temizlendiğini söyleyen Arınç, İstanbul'da adını söyleyemeyeceği üst düzey bir PKK'lının yakalandığını açıkladı.

Arınç'ın açıklamaları şöyle:

"...24-25 şehidimizle birlikte çok üzüldüğümüz, gözyaşı döktüğümüz, sıkıntı duyduğumuz günlerden bugün terörle mücadelede en başarılı noktaya geldik. Açık yüreklilikle söylüyorum, son 3 aydır güvenlik güçlerimizin, başlarında komutanları ve amirleriyle sınır içi ve dışında, dağda, şehir merkezinde yürüttükleri tüm operasyonlar başarılı olmuştur.

"İSTANBUL'DA YAKALANDI"

Şu anda, ismini söylemeyeceğim PKK örgütünün üst düzeyinden biri İstanbul'da yakalanmıştır. Bizim için çok önemliydi Amanos Dağları'nda sayıları 50'yi geçmediği bilinen örgütün bir şebekesi, yıllardır zarar veriyordu. Amanoslar, coğrafi bakımdan girilmesi, mücadele edilmesi zor yerlerdi. Hatay'da, İskenderun'da askeri birliğe ve polislere karşı saldırı düzenlemişlerdi. O günden bu yana Başbakanımız, talimat vermişti 'Amanosları temizleyeceksiniz' diye. Amanoslar şimdi temizlendi. Bütün örgüt üyeleri, elleri kırıldı, çökertildi, silahlarıyla birlike yakalandı. Umarım Amanoslar'dan bir daha saldırı duymayacağız.''

"DIŞ DESTEĞE İHTİYAÇ VAR"

Siirt, Bitlis, Hakkari, Yüksekova ve Şırnak'ta operasyonların başarıyla devam ettiğini vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:

TOPYEKÜN MÜCADELE

''PKK, dış destekli terör örgütü ve dış destekli olması, bu mücadeleyi zorlaştırıyor. Uyuşturucu, sigara trafiğini onlar yönetiyor. Dışardan haraç yoluyla topladıkları paraları gönderiyorlar. Bunların yanında para basmak veya gayri hukuki suç örgütleriyle ilişki kurmak, onlar için çok olağan. Topyekun mücadele içindeyiz.

ABD, iki kez karar aldı, belli isimleri kara listeye koydu, onların mal varlıklarını dondurdu. Onları uyuşturucu suçuyla itham etti. Onlarla ilgili çok önemli kararlar aldı. AB üyesi ülkelerden de buna benzer kararlar çıktı. Bu, onların işlerini zorlaştırıyor. Mücadeleyi daha iyi sonuca ulaştırmamız için dış desteğe ve onların kaynaklarını kurutacak tedbirlere ihtiyacımız var.''