Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Akif'in 'Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem' dizeleri AK Partililer için ortak bir inançtır. Biz her zaman mazlumdan yana olacağız, hiçbir zaman zalimle dost olmayacağız. Bugün Türkiye'nin Suriye politikasında en temel husus budur. Biz halkla birlikteyiz, halk zulüm görüyorsa, başındaki yönetimlerin zulmüne hiçbir zaman şapka çıkartmayız. Halkın ve mazlumların yanında olacağız'' dedi.

AK Parti Gençlik Kolları, Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 75. yıl dönümünde AK Parti Genel Merkezinde düzenledikleri ''Vefatının 75. Yılında Mehmet Akif Ersoy'' programıyla andı.

Akif'in bazı şiirlerinin de okunduğu programda konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Bilim Teknoloji Yüksek Kurulunun 23. toplantısına katıldığını anımsatarak, Başbakan Erdoğan'ın selamlarını ve başarı dileklerini gençlere iletti.

"AKİF'İ ANMAK BİR GÖREV"

Mehmek Akif Ersoy'u anmanın ve hatırlamanın görevleri olduğu ve bu görevlerini her fırsatta yerine getirmek mecburiyetleri bulunduğunu ifade eden Arınç, Akif'in Birinci Meclis'te Burdur'dan milletvekilliği görevini de yürüttüğünü anımsatarak, Burdur'da kurulan üniversiteye Mehmet Akif Ersoy'un adının verildiğini hatırlattı.

AKİF IRKÇILIĞA KARŞIYDI

Arınç, Mehmet Akif Ersoy'un kökenlerinin Arnavut olduğunun bilindiğini belirterek, ''Akif'in, Safahat eserinde ırkçılığa şiddetle karşı çıktığı, bağımsızlık mücadelesinde Anadolu'yu karış karış dolaşarak bağımsızlık ateşini yaktığını, İstiklal Marşımızı nasıl yazdığını biliyoruz'' dedi.

Ersoy'un vatanından uzakta kaldığını, ölümüne yakın bir dönemde Türkiye'ye geldiğini ve vefatında ona gençlerin sahip çıktığını anlatan Arınç, ''O gün gençler onu ellerinin üzerinde taşıdı. 75 yıl sonra bugün de onun dizeleriyle, düşünceleriyle yolumuza devam ediyoruz'' diye konuştu.

"TORUNUMUN ADI MEHMET AKİF"

''Akif'i ailemizden biri olarak görüyoruz değerlendirmelerine katılıyorum'' diyen Arınç, 3 torunu bulunduğunu ve en büyük torununa Mehmet Akif ismini verdiklerini, aile olarak bu ismi torunlarına vermekten büyük onur ve gurur duyduklarını anlattı.

İstiklal Marşının Anayasa'nın değiştirilemez maddeleri arasında yer aldığını, bu durumun Mehmet Akif Ersoy'un hatırasına saygının bir göstergesi olduğunu belirten Arınç, Ersoy'un sadece kahramanlık destanını, bağımsızlık ateşini değil, sosyal bir çok meseleye dair eserler verdiğini, eserlerinde toplumun durumuna ilişkin tasvirlere ve değerlendirmelere yer verdiğini söyledi.

"BU ŞİİRİ OKUYUN..."

Arınç, salonda bulunan gençlerden Ersoy'un ''Sait Paşa İmamı'' adlı şiirini okumalarını isteyerek, ''Hepinize görev olsun, Sait Paşa İmamı adlı şiiri okuyun. Orada anlatılanları anlamaya çalışın, 'anlamadım' derseniz beni arayın ben size hakikatini veya olayın nasıl gerçekleştiğini anlatayım'' dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un siyasetçiler için de çok güzel sözleri bulunduğunu ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

''Akif'in 'Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem' dizeleri AK Partililer için ortak bir inançtır. Biz her zaman mazlumdan yana olacağız, hiçbir zaman zalimle dost olmayacağız. Bugün Türkiye'nin Suriye politikasında en temel husus budur. Biz halkla birlikteyiz, halk zulüm görüyorsa, başındaki yönetimlerin zulmüne hiçbir zaman şapka çıkartmayız. Halkın ve mazlumların yanında olacağız. Bu Türkiye için böyledir, bütün dünya için de böyledir. 'Hayır hayal ile yoktur benim alışverişim / İnan ki her ne söylemişsem görüp de söylemişimdir / Hayatta şudur; en beğendiğim meslek / Sözün odun gibi olsun, hakikat olsun.' Söz odun gibi olabilir, ama hakikat de olmalı. Bizim söylediklerimiz birilerine odun gibi gelebilir ama önemli olan onun hakikat olup olmadığıdır. Biz hakikatten, halktan yanayız. Akif böyle demişti, biz de böyle olacağımıza söz verdik.''