AK Parti’nin kuruluşunun 11. yıl dönümü dolayısıyla Bursa İl Teşkilatı’nın düzenlediği iftara katılan Arınç, AK Parti’nin 11 yılda önemli başarılara imza attığını vurgulayarak, “Üzerinden 11 yıl geçti. Bu yıllar bizim için çok önemli. Büyük başarılar ve zaferler kazanan iktidarımız daha nice yıl dönümlerinde de büyük başarılar imza atsın. AK Parti’nin propagandaya ihtiyacı yok. 10 yıl öncesini bilecek noktadayız. Ama şimdi 10 yıllık hükümetimiz dönemimiz doldu. 11 yıllık partimizin kuruluşunu tamamladık. Karnemizde çok şükür pekiyi yazıyor, bazıları yıldızlı pekiyi. Esasen böyle olduğu için de her seçimde oyumuzu artırarak geliyoruz ve en son yapılan seçimlerde yüzde 50’dir. Anketler yüzde 54’lere haber veriyor. Bir parti dürüst ve ahlaklı olursa, milletin ihtiyaçlarını bilirse ve milletimizi kucaklarsa onunla birlikte olur ve birbirine güven sağlarsa AK Parti’nin aldığı sonuçlar gibi sonuçlar alabilir” diye konuştu.

"BAZI PARTİLERİN İSİMLERİNİ GÖRÜNCE GÜLDÜM"

Türkiye'de 63 faal siyasi parti olduğunu ifade eden Arınç, bazı siyasi partilerin isimleriyle komik durumlara düştüğünü savundu. Arınç, “Bazılarının isimlerini gördüm, gülümsedim. Çok acayip partiler de var. Nasıl hoşuna giderse ismini öyle koymuş, Türkiye’de parti kurmak, o kadar zor değil ki. 30 kişiyi bir araya getirirsiniz. Birkaç vesikalık fotoğraf. Sabıka kaydı. Al sana bir parti. Bu partiler iktidar için kurulmuyorlar. İnsanların bir enaniyeti var. En azında onu tatmin etmek isteyenler var. Benim de partim de var desin. Bir partinin genel başkanıyım desin. Sıralamaya girsin. Tabelasıyla teşkilat kuran partiler var” dedi.

"İÇTİKLERİ SİGARAYI GİDER GÖSTERMİŞLER"

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’yi incelediğinde siyasi partilerin mali denetimlerini incelediğini hatırlatan Arınç, şöyle devam etti:

“İsmini söylemeyeceğim. Siyasi partilerin mali denetimlerini Anayasa Mahkemesi yapar. 3 partinin mali denetimleri yayınlandı. İsimleri de cafcaflı. 14 bin TL ile senelik giderlerini göstermişler. Anayasa Mahkemesi de bunu ciddi bulmuş, hesaplarını tek tek incelemiş. Gider kaydına bakmışlar. Gider kaydında ne var biliyor musunuz? İçtikleri sigarayı fatura etmişler. Tostları yemişler, fatura etmişler. Biraz da kira göstermişler. Olmuş bir partinin gideri. 8-10 kişiden de 14 bin TL toplanmış. Anayasa Mahkemesi de tapu gibi damgayı basmış, ‘valla çok dürüst bir gelir gider tablosu’ diyerek ispatlamış. Yedikleri ve içtiklerinin faturasını parti giderini gösteren siyasi partiler de var. Allah selamet versin.”

ÇİFTÇİYE MÜJDE

AK Parti’nin kimliğinin muhafazakar demokrat olduğunu söyleyen Arınç, seçim vaatlerinde 2023 vizyonunu anlattıklarını dile getirdi. 20 sene sonrasını hedef koyan AK Parti’nin yüzde 50 ile geldiğini söyleyen Arınç, “Bu yıl içinde afet mağduru olan çiftçiler var. Bunlarla ilgili olarak milletvekillerin talepleri oldu. Bakanlar Kurulu’nda görüşüldü. Bugün ve yarın Resmi Gazete’de yayınlanabilir. Afetten mağdur olan çiftçilerin Ziraat ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını bir yıl erteledik. Hayırlı olsun hepimize. Bunu bekleyen çiftçilerimiz olduğunu görüyoruz” dedi.

‘MECLİS TOPLANSIN’ DİYENLERE CEVAP

AK Parti olarak neyi doğru biliyorsak onu yapmaya devam edeceklerini söyleyen Arınç, ana muhalefet partisi liderinin ‘meclis toplansın’ çağrısına tepki gösterdi. Arınç, “Bizi eleştirenler, bize doğru yolu göstersinler. Yapmadıklarımızı söylesinler, biz de ona göre hareket edelim. Ama hiçbir öneri getirmeyip, eleştiri dozunu artırıp hakaret edenlere başımızı çevirecek halimiz de yok. Bugüne kadar ‘Türkiye’de terör varsa şöyle önlenir. Benim planım şudur. Alın böyle’ diye ağızlarından bir cümle çıkmamış siyasetçiler, ‘meclis toplansın’ demeye başladılar. Sizin düşüncelerinizi açıklamanız için her platform meşrudur. Basın toplantısı yaparsınız, teşkilat toplantısında konuşursunuz. Televizyona çıkarsınız. Her yer size açıktır. Bu güne kadar bir yıl geçti.

Yasama organında ağzınızı bir kere bile açmadınız. ‘Partiler bir araya gelsin’ dediniz. Biz koştuk geldik. Avdetinizi kabul ettik. Diğer iki parti size başını bile çevirmedi. Sayın başbakanımız, sayın ana muhalefet liderine ‘onlar gelmiyorsa, elbet gelirlerse görüşürsünüz. İyi olur. Ama gelmeyeceklerse, ben iktidarım sen de ana muhalefet, yüzde 76’yı temsil ediyoruz. İkimiz bu konuda oturalım konuşalım’ demesine rağmen, buna cevap bile vermeyen bir zat. Bugün mecliste ve grup toplantısında ağzına geleni söylüyor. Bizim ciddi ve ayağı yere Türkiye’nin gerçeklerine uygun, düşüncelere her zaman ihtiyacımız var. Bizi eleştirirseniz, iyilik yapmış olursunuz. Ülkemize katkınız olur. Ama ağzınızı açtığınızda hakaretler yağdırmaya kalkarsanız, bunu kabul etmemiz mümkün değil” diye konuştu.