Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda önemli reformlara ihtiyacı olduğunu belirterek, "Şimdi anayasamızı sil baştan yeniden yapacağız. Artık her şey sivilleşecek. Söz milletin karar da milletin olmuştur AK Parti döneminde. Öyle birBaşbakanımız var ki, artık birileri laf söyledi diye kimse şapkasını alıp gitmesini beklemesin" dedi.


Mersin'de partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Bakan Çağlayan, konuşmasının başında önümüzdeki günlerde yapılacak olan il kongresine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı söyledi. AK Parti'nin her toplantısının kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde bir demokrasi şöleni halinde geçtiğini ifade eden Çağlayan, "Bakın CHP'ye, bakın MHP'ye onlarda da şölen oluyor ama kavga şöleni, tekme-tokat bir birlerine giriyorlar. İşte bizi diğerlerinden ayıran bu. Milletimiz kavga dövüş istemiyor. Biz milletimizin bize verdiği görevi birlik ve beraberlik içinde el birliği ile yapacağız. TBMM'si 50 milyon seçmenin yetki verdiği, vekalet verdiği, görev verdiği bir yerdir. O yüce Meclis maalesef muhalefet partilerinin bilhassa anamuhalefet partisinin adeta kavga alanına çevirmeye çalıştığı, adeta milletvekillerimizi tahrik ederek Türkiye'nin önüne koyduğumuz her türlü reformları engellemek için ellerinden gelen her türlü şeyi yaptıkları yer haline geldi. Kavga bizim işimiz değil. Bizim kavgamız çetelerle olmuştur, bizim kavgamız mafya ile olmuştur, bizim kavgamız eşkıya ile olmuştur. Sırf muhalefet olmak adına, sırf AK Parti yaptığı için önüne engel koymak adına Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar" diye konuştu.


Türkiye'nin geldiği noktada büyüme rekorları kıran, ekonomide tüm dünyaya model ülke olan bir konuma ulaştığını vurgulayan Çağlayan, "Bizim derdimiz ülkemizi daha fazla büyütmek, vatandaşımızın milli gelirden aldığı payı yükseltmektir. Bizim derdimiz Türkiye'yi inşallah Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisi içine sokmaktır. Budur bizim derdimiz. Bizi diğer partilerden ayıran işte bu" şeklinde konuştu.


"Arka arkaya çıkıp kurultay yaptılar, ne çıktı?" diyen Çağlayan, "Sayın Milletvekili İsa Gök'ü kendi toplantılarında konuşturmadılar. Size soruyorum Allah aşkına, bunların demokrasi neresinde, Cumhuriyet neresinde, halk bunların neresinde? Bunların halkla, cumhuriyetle, demokrasi ile alakası yok. Bakın dikkat edin CHP'nin Genel Başkanına, bugüne kadar Türkiye'nin gündemine tek bir proje getirdi mi? MHP'ye dikkat edin tek bir proje, tek bir yenilik getirdi mi? Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış.


Millet bunu görüyor. Milletimiz değerlendiriyor, kimin ne yapıp yapmadığını çok net bir şekilde görüyor. CHP'nin Genel Başkanı dün Başbakanımıza diyor ki 'gelin 4+4+4'te uzlaşalım.' Sayın Başbakanımız çok güzel cevap verdi, 'ben senin neyinle uzlaşayım, sen sabah farklı akşam farklı konuşuyorsun, ben senin neyinle uzlaşayım' dedi. Bunları milletimiz görüyor, biliyor" şeklinde konuştu.


Türkiye'nin, dünya üzerinde ekonomideki, siyasetteki ve sosyal hayattaki ağırlığını artırarak devam ettirdiğini dile getiren Çağlayan, Yunanistan'ın 8 Mart tarihinde borçlarının takasını gerçekleştirememiş olsaydı iflas etmiş olacağını belirterek, "Yunanistan iflas etseydi arkasından Portekiz, İspanya ve İtalya ciddi şekilde etkilenmiş olacaktı. Bakın ülkemize şükürler olsun dünyanın büyüme şampiyonu olduk, cumhuriyet tarihinin en fazla ihracat rekorunu kırıyoruz. Bakın bize geçmişte 'hasta' diyen Avrupalılara, Allah onlara acil şifalar versin. Biz siyasi istikrarla, ekonomik istikrarla bunu sağladık. Bu ülkeye hizmetle bunu sağladık. Birçok devrim niteliğinde olan reformlar gerçekleştirdik. Şimdi gerek eğitimde, gerek sağlıkta, gerek ekonomide her alanda Allah'ın izni ile Türkiye'nin önündeki engellerin hepsini kaldıracağız, tüm düzenlemeleri sonuna kadar yapacağız. Bu konuda ne yaparlarsa yapsınlar, ister kavga çıkarsınlar, ister milletvekillerimize saldırsınlar o Meclis'e bizi millet çalışmak için gönderdi, orası yan gelip yatma yeri değildir, biz de çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

 

"ARTIK HİÇ KİMSE GECE RÜYASINDA GÖRÜP SABAH İHTİLAL YAPAMAYACAK"


Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda önemli reformlara ihtiyacı bulunduğunu dile getiren Çağlayan, şöyle devam etti:


"Bizi 2023 yolunda dünyanın en kuvvetli, en büyük ekonomilerden biri yapacak olan reformlara ihtiyacımız var. Bunları yapacağız. Önümüzü kesmeye çalışacaklar. Biliyorsunuz Başbakanımızın dediği gibi Anayasa Mahkemesi'ne şube açtılar. Hiç oradan çıkmıyorlar. Biz yapıyoruz onlar iptal ettiriyorlar. İşleri bu. Başka yapabilecekleri bir şey yok. Geçen dönem Anayasa değişikliğini yaparken neler yaptığını gördünüz. Adı Cumhuriyet Halk Partisi olan partinin genel başkanı, kendi milletvekillerini oy kullanmaya sokmadı. Diğer muhalefet partisi ret oyu verdi. O anayasa değişikliğindeki en büyük değişiklik neydi biliyor musunuz? Artık hiç kimse millete rağmen kendisine bir görev çıkaramayacak, artık hiç kimse ve kuruluş gece rüyasında görüp de sabah ihtilal yapamayacak, bunu yapanlardan hesap soracağız dedik ve onu şimdi gerçekleştiriyoruz. Artık bu ülkede, Allah'ın izni ile milletin getirdiğini milletten başka hiç kimse asla götüremeyecek. Biz bunu yaptık. Şimdi Anayasamızı sil baştan yapacağız. Artık her şey sivilleşecek. Söz milletin karar da milletin olmuştur AK Parti döneminde. Öyle bir Başbakanımız var ki, artık birileri laf söyledi diye kimse şapkasını alıp gitmesini beklemesin."
Bakan Çağlayan, bugün eğer bir seçim olsa, AK Parti'nin Mersin'de yüzde 32 değil, en az yüzde 40 oy alabileceğini de savunarak, önümüzdeki ilk yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediye başkanlıklarını da kazanmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.