Başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Astsubay hazırlama okullarından harp akademilerine kadar TSK'ya personel yetiştiren tüm okullardaki öğrencilerin tasviye edileceği öğrenildi. Ayrıca askeri okullardaki tüm personel değişecek ve FETÖ'cü olduğu bilinen kişiler hakkında adli süreç başlatılacak.

ASKERLERİN NEREDEYSE TAMAMI FETÖ YANLISI

Darbe gecesi birçok askeri okulun öğrencileri FETÖ'cü cuntacıların talimatı ile harekete geçirilmiş ve kalkışma hareketine dahil edilmişti. TSK bünyesindeki okulların tamamında toplam 5 bin civarında öğrenci bulunduğunu ifade eden askeri kaynağa göre "Bu sayı kapsamında FETÖ'cü olmayanların sayısı en fazla %10'dur. Ki bu da iyimser bir rakam. Tüm okullardaki toplamın en az %90'ı FETÖ'cü. Çünkü uzun süre harp okulu ve harp akademisi öğrencisi olmak için en temel şart, Fetullahçı olmaktı. Fakat bu konuda çalışmalarımız var." dedi.

KALKIŞMADA ÖĞRENCİLER DE YER ALDI

Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı Komutanı Kurmay Hüseyin Ergezen'in olay günü Hava Harp Okulu öğrencilerinden yaklaşık 400'ünü TRT baskınına götürdüğü ortaya çıktı. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın darbe soruşturmasıyla ilgili açıklamasında, olay gecesi yaşanan ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Savcılığın açıklamasında, Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı Komutanı Kurmay Hüseyin Ergezen'in olay günü 19 rütbeli personel ve Hava Harp Okulu öğrencilerinden yaklaşık 400'ünü İstanbul'a götürerek, darbe girişiminde fiilen yer aldığı ve TRT binasını işgal ettiği ancak güvenlik kuvvetlerince İstanbul'da gözaltına alındığı belirtildi.

SABAH