Askerlerin geçici olarak toplanıp, daha sonra nakledildikleri Kabul Toplama Merkezleri'nin durumunu gösteren yeni bir video görüntüsü ortaya çıktı.

Bir sosyal paylaşım sitesinde, adı öğrenilmeyen bir asker tarafından paylaşılan cep telefonu görüntüsünde bitkin bir vaziyette üst üste yatan askerlerin birliklerine teslim olmak için bekletildikleri KTM’deki görüntüsü düşündürücüydü.

Doğu ve Güneydoğu ’da birliklerine teslim olacak veya birliklerinden ayrılan askerlerin geçici olarak bir araya getirildiği, daha sonra toplu olarak nakledildikleri Kabul Toplama Merkezleri’nin durumunu gösteren yeni bir video görüntüsü ortaya çıktı. Birliğine gitmek için KTM’de kalan bir asker tarafından cep telefonuyla çekilen görüntüler, bir sosyal paylaşım sitesinde paylaşıldı. Görüntülerde bazı Mehmetçikler yatak üzerinde uyurken, yatak bulamayan bazı askerlerin ise beton zemin üzerinde bitkin halde uyumaya çalışmaları görüldü.

MÜLTECİ KAMPI GİBİ

Neresi olduğu öğrenilmeyen KTM’de kalan askerlerin bulunduğu salonun ortasında çöp yığının bulunması dikkat çekiyor. Görüntüleri çeken asker bir yandan devrelerine kaç günlerinin kaldığını sorarken, bir yandan da kaldıkları alana, ’Burası askeriye değil, sanki mülteci kampı’ gibi ifadeler kullanarak çektiği görüntüleri daha sonra TSK ’nın sitesine atıp bu olayın herkes tarafından duyulmasını istediği ifade ediliyor.