TAKA Gazetesi’nden Fatih Yılmaz’ın yaptığı habere göre, Atatürk Havalimanı’na yapılan bombalı saldırının, bir ay önce istihbarat raporlarına yansıyan bilgilerle örtüştüğü ortaya çıktı. Raporda, Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov’un Çeçen asıllı 5 kişiye Gürcistan üzerinden İstanbul’a gitmeleri ve burada eylem gerçekleşmeleri yönünde talimat vermiş olabileceği bilgisi yer aldı.

ÖZBEK, DAĞISTAN VE KIRGIZ UYRUKLU

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 42 kişinin ölümü 239 kişinin de yaralanmasına neden olan canlı bomba saldırısını gerçekleştirenlerin uyrukları tespit edildi. Teröristlerden birinin Özbek vatandaşı olduğu, birinin Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı, birinin de Kırgız vatandaşı olduğu belirlendi.


GÜRCİSTAN’DAN MI GİRDİLER?

Dağıstan uyruklu Rus vatandaşı olan teröristin 1 ay önce Türkiye’ye giriş yaptığı öğrenildi. Teröristlerin, Sarp Sınır Kapısı’nı kullanarak Türkiye’ye giriş yapmış olabileceği ihtimalini göz önünde bulunduran istihbarat birimleri, muhtemelen havayoluyla İstanbul’a geçtiklerini de araştırıyor.

TALİMATI KADIROV MU VERDİ?

Raporda, 5 Çeçen asıllı şahsın Ramazan Kadirov’un talimatıyla Gürcistan’dan Türkiye’ye gelecekleri ve İstanbul’a gidecekleri bilgisine yer veren istihbarat birimleri, rapora, burada Rusya Büyükelçiliği, havalimanı ve halkın kalabalık olduğu yerlere fedai tarzda eylem düzenleyebilecekleri notunu düştü.