Ateşkesin yürürlüğe girmesine rağmen Suriye’den çatışma olduğuna dair haberler gelmeye başladı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta açıklama yapan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi temsilcisi Rami Abdul Rahman, Türkiye-Suriye sınırına yakın Hırbıtcoz köyünde Suriye ordusu ile muhalifler arasında ağır bir çatışma yaşandığını söyledi. Rahman, çatışmada ağır makineli tüfeklerin kullanıldığını iddia etti.

Esad yönetimi, teröristlerin Annan Planı'nı sabote etmek için saldırılar düzenlediğini söylemişti.

MUHALİFLERDEN GÖSTERİ HAZIRLIĞI
Halka gösteri için çağrı yapan muhalifler ise Cuma namazından sonra yapılacak eylemlerin Devlet Başkanı Beşşar Esad için bir test niteliği taşıdığını vurguladı.

'ESAD'IN SAMİMİYETİNE İNANMIYORUM'
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın ateşkese uyacağına inanmadığını söyledi. Fransız televizyonuna açıklama yapan Sarkozy, "Beşşar Esad'ın ateşkes sonusunda samimi olduğuna inanmıyorum. Orada gerçekte neler olup, bittiğini öğrenmek için BM gözlemcilerini biran önce göndermemiz gerekir" dedi.

ANNAN: ATEŞKES KIRILGAN
BM ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi Kofi Annan, dün akşama yaptığı açıklamada Suriye ordusunun kentlerden tam olarak çekilmediğini belirterek, "ateşkes kırılgan" açıklamasını yapmıştı.

30 KİŞİLİK GÖZLEMCİ GRUBU
BM Güvenlik Konseyi, Suriye özel temsilcisi Kofi Annan'ın ateşkes planını denetlemek için ilk aşamada 30 kişilik silahsız bir askeri gözlemci grubu göndermeyi hedefliyor. ABD tarafından hazırlanan tarar tasarısı üzerinde BM Güvenlik Konseyi'nin 15 üyesi uzlaşma sağlarsa, Suriye'ye ilk etapta en fazla 30 kişilik personele sahip olan öncü bir BM gözlemci misyonu gönderilebilecek.