Aydın Menderes'in cenazesi, sabah saatlerinde Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alındı. Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes, yakınları ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, cenazenin alınmasından önce Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldiler.

Menderes'in Türk bayrağına sarılı tabutu, morgdan çıkarıldıktan sonra cenaze aracına konulmadan önce dua edildi. Duanın ardından cenaze, polis mangası tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracına konuldu. Cenaze aracı, Başbakanlık koruma ekipleri eşliğinde cenaze namazının kılınacağı Hacı Bayram Camisine hareket etti.
Başbakanlık koruma ekipleri Başbakan'ın özel talimatı doğrultusunda cenaze töreni boyunca koruma sağladılar.

HACI BAYRAM CAMİİ'NDE TÖREN
Ankara Hacı Bayram Camii'nde gerçekleşen cenaze törenine çok Menderes ailesinin yakınları, çok sayıda siyaset adamı ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve AK Parti Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet iyimaya gibi isimler yer aldı.

Aydın Menderes'in cenazesi Ankara'daki törenin ardından İstanbul'a doğru yola çıktı. Aydın Menderes için yarın öğlen namazında Fatih Camii'nde geniş katılımlı bir cenaze töreni düzenlenecek. Menderes'in cenazesi Topkapı'daki anıt mezara defnedilecek.

Aydın Menderes'in yarın defnedileceği, aynı zamanda babası Adnan Menderes'in de yattığı İstanbul Topkapı'daki Anıt Mezar çevresinde de temizlik çalışmaları yapılıyor.