Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım avukatları aracılığı ile taraftara teşekkür mesajı gönderdi. Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, “Hakkımızda karar alınmasından önce bilinmesini isterim ki; bu büyük kulübün, bu emsalsiz camianın ve siz; büyük ve yürekli Fenerbahçe taraftarının başkanı olmaktan sonsuz gurur duyuyorum. Biliyorum yürekleriniz sancılı, hatta tedirgin. 3 temmuz’dan beri her gün dağlanan yaralarınız kabuk bağlamadı henüz.

Yaşatılanların onurunuzda bıraktığı hasar daha tamir edilmedi vicdanlarda” ifadeleri aldı.
Meydanlarda bir tek büyük ve yürekli Fenerbahçe taraftarının var olduğunu belirten Aziz Yıldırım, “Onurumuzsunuz, gururumuzsunuz. Sizlerin sayesinde tüm Türkiye gördü cesareti, kararlılığı, mücadeleyi. En önemlisi siz varken, kimse yalnız kılamadı bizleri. Tek kişilik kalabalık olduk tutulduğumuz yerlerde. Sizlerin sayesinde gökyüzünü özlemedik, laciverti sema yaptınız haksızlıkların üzerine ve sarısı yargıcı oldu tüm tiranların. Karanlığı tutuklayıp attınız çubuklunun arkasına. Siz varken korku hiç uğramadı yanımıza, bir tek düşmanlarımızın gözlerinde gördük onu ve hiç düşünmedik sonumuzu. Siz herkese öğrettiniz sonsuzluğumuzu. Bir Fenerbahçe destanı yazdınız, tarih yazdığını sananlara inat. Bizler biber gazından yorulmuş gözlerinizde gördük kararlılığı ya da tekmelenen bacaklarınızda. Üstelik kucağınızda çocuğunuzla. İnanın en kötü günlerimdi, lanet ettim yanınızda olamadığıma. Sizler öğrettiniz uçurtmaların yükseğe çıkması için rüzgarı arkasına almaktansa rüzgara karşı durulması gerektiğini. Sevgiyi, sadakati, bağlılığı sizden öğrendi tüm Türkiye. Hatta babalar günü yalnızlığının nasıl tek kişilik kalabalıkla kutlanabileceğini gördü ve futbolun paylaşılan puanlardan ibaret olmadığını anladı herkes. Paylaşılan bunca şeyin yanında. Volkanlar gibi patlayan kocaman yüreklere tanık oldu Türkiye sayenizde. Her koşulda teslim olmamayı, umudu gördü ve Fenerbahçe’nin büyüklüğüne tanıklık etti tarih. En adi ithamlara maruz kalırken Avrupa Şampiyonu olan inanca şapka çıkardı tüm Türkiye. ‘Kardeşin duymaz eloğlu duyar ‘ türküsünü hissetti hakkımız, yabancıların adaletine terk edilirken. Sizlerle Mustafa Kemal’i özlediğini hatırladı Türkiye. Vatanın bölünmez bütünlüğünü ve bir karış toprağın teslim edilemeyeceğini” dedi.

“ŞİMDİ SIRA KARAR VERİLMEYE GELDİ”

Şimdi sıranın haklarında karar verilmeye geldiğini hatırlatan Aziz Yıldırım, “Türk adaletine ve en önemlisi haklılığımıza güvenin. Karar ne olursa olsun, Türk milleti adına karar veren, cumhuriyetimizin adı ile başlayan bu kurumlardan saygınızı esirgemeyin ve unutmayın ki ben hep özgürdüm ve sizlerin sayesinde bir gün bile tutuklu kalmadım. Bir insanın yaşayabileceği her türlü onuru ve mutluluğu yaşadım sayenizde. Hepinize sonsuz şükranlarımı sunarım, bana bu onuru bu gururu yaşattığınız için hepinize saygılarımı sunarım, bana bu saygınlığı yaşattığınız için ama bu sevda bitmez. Bilinmelidir ki; bugün burada ve her yerde olduğu gibi yarın Çağlayan’da da son sözümüz Fenerbahçe" diye konuştu.