Bahçeli'nin konuşmasının satır başları şöyle:

Büyük Türk Milleti, Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın TBMM Başkanı, Sayın Başbakan, Sayın Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı, Sayın Genelkurmay Başkanı. Bu mahşeri kalabalığı, yere göğe sığmayan bu izdihamı selamlıyorum.

Kardeşlerimi bağrıma basıyorum. Heyecanınız güç veriyor. Zorla dayatılan geceyi aydınlatıyor. Tüm Türkiye’yi hasretle kucaklıyor, hepinize sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.

Bu ihtişamlı coşkuda görüyorum ki oyunlara ve aramıza sokulmak istenen fitnelere rağmen dik durdunuz. Al bayrağımızı gururla yükselttiniz. Kardeşliği inançla savundunuz. Hainlere, teröristlere haddini bildirdiniz.

'15 TEMMUZ BİR YIKIM HAMLESİYDİ'

Yenilgi nedir tanımadınız. Ben de varım, buradayım dediniz. Yıkılmadım ve ayaktayım diyerek Yenikapı’ya koştunuz, yeni bir dirilişin müjdesini verdiniz.

Bahtiyarım çünkü Türkiye’nin şahlanışını gururla izliyorum. Bükülmez bilek, eğilmez baş burada, bu meydandadır. Türkiye tüm güzellik ve görkemiyle yeni bir sefere Yenikapı'dan başlamaktadır.

Türk milletiyle iftihar ediyorum. 15 Temmuz’da felaketimizi projelendirdiler. Son nefesimizi vermeyi hedeflediler. FETÖ milletin malı savaş uçaklarıyla saldırdı, bombalar üzerimize yağdı. 15 Temmuz yeni bir istila denemesi, yeni bir yıkım hamlesiydi.

'FETÖ TÜRKİYE'NİN KALBİNE NİŞAN ALDI'

Alim ve hoca görünümlü bir terörist beddua seanslarıyla cinayet örgütüne Türkiye’ye vur emri verdi. İblise ruhunu satan vaiz, ihanetle Türk ve Türkiye düşmanlığı ile doruğa çıktı, fitne ve münafıklığı ile rekor kırdı. Fetö Türkiye’nin kalbine nişan aldı.

Türk vatanını çekemeyen, üzerine çöreklenmek isteyen ne kadar kanı bozuk çevre varsa FETÖ'nün sırtını sıvazladı. Eline silah tutuşturdu. 15 Temmuz darbe teşebbüsü 627 yıl önce Kosova’da mağlup olanların yeni bir kalkışmasıdır.

15 Temmuz’da TBMM’yi bombalayanlar ile 101 yıl önce Çanakkale’de üzerimize silah sıkanlar aynı karanlık yolun yolcusudur. Bunlar yaratılmışların en aşağısı, en alçağıdır.



'KURŞUNLARIN ÖNÜNE GÜL BAHÇESİ GİBİ YÜRÜDÜNÜZ'

Ama ihmal ettikleri Türk Milleti'nin asaletidir. 15 Temmuz’da tankın önüne milli vicdan dikildi. Tanı ağarmayan zifiri geceye mahkum etmek istediler, itiraz ettiniz. İradenizi çalmak istediler reddettiniz. Yeri geldi tankın önüne yattınız, kurşunların önüne gül bahçesine girer gibi yürüdünüz. Çünkü siz Türk Milleti'siniz.

İzmir’in işgaline hayır deyip silahına sarıla Hasan Tahsin ile hainlere tek başına direnen ve şehit düşen Ömer Halisdemir aynı kahramanlık destanını farklı zamanlarda yaşayan neferleridir.

'MÜŞTEREKLERİMİZ FARKLILIKLARIMIZDAN DAHA ÇOK'

Ağlaya sızlaya merhamet istismarı yapıp terörizme hizmet eden takiyecilerin farkındayız. Bu vatan, toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır. FETÖ, PKK, IŞİD ve PYD’nin şehit ettiği tüm kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum. Diyorum ki şehitler ölmez vatan bölünmez.

Bugün düzenlenen bu miting ile Türkiye tek yürek olduğunu göstermiştir. Müştereklerimiz farklılıklarımızdan daha çoktur. Birliğimizi kararlı bir şekilde korumalıyız, kutuplaşmaları bıçak gibi kesmeliyiz.

Sizler darbe heveslerini teröristlerin kursaklarında bıraktınız. Çürümüşleri elinizin terisyle ittiniz. Nereden olursanız olun, kim olursanız olunuz, kökünüz kökeniniz ne olursa olsun vatanım bayrağım milletim demokrasin şehitlerim demek için Yenikapı’yı doldurdunuz.

Bu ruh devam ettiği sürece hiçbir hain bize yanaşamayacaktır. Hiçbir hayasız Türkiye’ye saldırmaya cesaret edemeyecektir. Yeni bir sayfa açalım, geleceğin haritasını çizelim.

Bu arda Türk askeri topyekün darbeci gösterilmemelidir. Bu sisli ortamda mazlum vatandaşlarımız ve kamu görevlileri mağdur edilmemelidir. Yeni manda özlemlerine geçit vermeyelim. Bu milleti himayesi altına almak isteyen vesayet odaklarına şans tanımayalım.

'YENİ BİR FETRET DEVRİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

7 bölge, 4 mevsim, 81 vilayet ile Türkiye'yiz. Bu topraklarda yeni bir fetret devrine izin vermeyeceğiz. Bin yılın kaynaştırdığı Türk Milleti tuzakları bozacaktır. Millet yeniden doğacak tereddüt ve tehditlerin perdesini yırtıp atacaktır.

Dikkat ediniz şahadet gazilik deyince al bayrak deyince istiklal marşını duyunca yürekleri coşkuyla çarpmayanla paylaşacak ekmeğimiz olmayacaktır. Onları iyi belleyiniz onlar bizden değildir. Onlar kuzu postuna bürünmüş kripto canavarlarıdır.

Başarmaktan başka çaremiz yoktur. Bağımsız yaşamaktan başka seçeneğimiz yoktur. FETÖ ve efendilerini tasfiye etmekten başka çare bulunmamaktadır.

Korkma diye başlıyor İstiklal Marşı'mız korkma varsın ihanet karanlık sokaklarda kol gezsin. Fetö ile birlikte küresel güçlerin tetikçiliğini yapan diğer cinayet şebekelerinin kökünü hep birlikte kurutmak zorundayız.

Hala FETÖ’yü vermemek için bin derede su getiren ve tüm ülkelere karşı Türkiye’nin büyüklüğünü gösterelim. Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının aziz arkadaşlarının aziz hatırasını şükran duygularımla selamlıyorum.

Ne mutlu Türküm diyene…