Milliyetçi Hareket Partisi (Mhp) Genel BaşkanıDevlet Bahçeli, "Birçok arkadaşımız genel başkanlık adaylığını düşünebilir. Bu onların en tabii demokratik hakkıdır. Çok sayıda adayla bir kurultay yapıldığı vakit, inanıyorum kiTürkiye'ye örnek teşkil edecek demokratik birseçim gerçekleşir" dedi.

Devlet BahçeliMhp İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaretinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularının yanıtladı. Bir basın mensubunun Koray Aydın'ın genel başkanlığa aday olmasıyla ilgili sorusu üzerine Bahçeli, "4 Kasım 2012 Pazar günü Ankara'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin 10. Büyük Kurultayı toplanacak. Bu toplantının ön çalışması olarak ilçe ve il kongrelerimiz tamamlanmak üzeredir. Zannediyorum Eylül ayının 20 sine kadar kalan illerimiz de görevlerini yapmış olacak. Böylelikle 4 Kasım'a Milliyetçi Hareket Partisi 10. Büyük Kurultay için hazır hale gelecektir. Milletçi Hareket Partisi'ne yakışan güzellik ve olgunluk içerisinde kongreler uygulanmış. Şimdi 10. Büyük Kurultay aşamasında ilçe ve il kongrelerinde var olan güzelliğin büyük kurultayımızda da devam edeceği inancındayım. O bakımdan birçok arkadaşımız genel başkanlık adaylığını düşünebilir. Bu onların en tabii demokratik hakkıdır. Eğer çok sayıda adayla bir kurultay yapıldığı vakit, inanıyorum ki Türkiye'ye örnek teşkil edecek demokratik bir seçim gerçekleşir. Bu da hem Türkiye'ye hem demokrasimize hem de Milletçi Hareket Partimize yakışan bir durum olur" diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ DOKUNULMAZLIĞI KONUSU

Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması konusunda bir soru üzerine Mhp lideri Bahçeli, "Milliyetçi Hareket PartisiTürkiye gerçekleri doğrultusunda samimi önerilerle terörle mücadele konusunda Türk milletinin ve devletinin başarı sağlamasının arzu etmektedir. Bu mücadeleyi sekteye sokacak, engelleyecek, bundan yararlanarak Türkiye'yi bölünme eşiğine getirebilecek davranışlar üzerinde siyasi kurumların ortak akılla hareket etmesinde yarar vardır. Şu an için terörle mücadele konusunda, bazı milletvekillerinin teröristlerle sarmaş dolaş olması, hem şehitlerimizin ruhlarının hem ailelerini hem de milletimizi oldukça rahatsız etmektedir. Bununla ilgili bir tedbir olarak terörle mücadelenin esasında yer alması gereken bir görüşü Mhp kamuoyuna sunmuştur. Bir öneri verdiği takdirde bir anayasa değişikliğini öngören bir değişiklik olduğu için, sahip olduğumuz milletvekili sayısı buna yeterli olmamaktadır. Dolayısıyla sorunu eğer samimi ölçekte ele alırlarsa Ak Parti ile Chp ile bir uzlaşmaya vararak meselenin üzerine gitmesi halinde Mhp her türlü desteği ve kolaylığı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİMLER

Yerel seçimlerin öne alınması konusunda düşünceleri sorular Bahçeli, "Mhp diğer siyasi partilerden çok önce mahalli idari seçimlerini 2013'te ve ekim ayında yapılmasını önermiştir. Sebebi de 29 Mart 2014 Mahalli İdareler seçimleri, 28 Ağustos 2014 ise Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Bu iki seçimin bir birine karışmaması iki seçimde de Türkiye daha yoğunluk kazanarak, bazı sorunlarını derinleştirmemesi için Mahalli İdareler seçimlerinin 2013 Ekim ayında alınmasında yarar olacağı düşüncesiyle görüşümüzü ortaya koymuştuk. Zannediyorum siyasi iktidar bu görüşü paylaşmaktadır. Ekim ayının başında Tbmmaçılır açılmaz konu partiler tarafından gündeme alınır ve mecliste temsil edilen partilerin grup başkan vekilleri bu konu üzerinde bir çalışma başlatırlarsa, ekim ayının ilk 15 gününe kadar seçimlerin 2013 Ekim ayında yapılması yasalaştırılmış olur. Bu da Türkiye'yi rahatlatır. Cumhurbaşkanlığı seçiminin üzerine gölge düşürmez. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile belediye seçiminin karşılıklı istismarına son verir.Türkiye daha istikrarlı ve sağlıklı bir ortamda olur düşüncesiyle hareket etmekteyiz" dedi.

DEMİRTAŞ'IN İDDİASI

Selahattin Demirtaş'ın Hakkari'de bazı bölgelerin terör örgütünün kontrolünde olduğu iddiasına Bahçeli, "Bunların hepsini ortaokul birinci sınıfa almak lazım. Türkiye yüzölçümüne göre bir değerlendirme yapıp terörle mücadelede veya terör üzerindeki faaliyetlerinde daha sağlıklı bilgilerle hareket etmelerinde yarar var. Bu cümleler muhatap alacağımız cümleler değildir" diye yanıt verdi.