İstanbul Beşiktaş'taki saldırının ardından olay yerine intikal eden bakanlar basın toplantısı düzenledi.

İlk söz alan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş olayın oluş şekli hakkında bilgi verdi.

Kurtulmuş şunları söyledi:

Maalesef dün 22.29 sıralarında Beşiktaş Vodafone Arena Stadı'nın çıkışında elim bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık.

Beşiktaş-Bursaspor arasındaki müsabakanın hemen bitiminde Beşiktaş taraftarı ve ardından Bursaspor taraftarı stadı terk ettikten sonra stattaki asayişi sağlamakla görevli olan çevik kuvvet polislerine doğrudan doğruya hedef alarak yapılan bombalı saldırı oldu. Bombalı saldırı sırasında önce Beleştepe olarak isimlendirilen yerde oradan geçmekten olan seyir halindeki bir araç patlatıldı ve 45 saniye sonra da Maçka Parkı'nda yine polislerin bulunduğu bölgede bir kişi durduruldu ve o kişinin de kendini patlatması sonucu 2 bombalı saldırıyla çok hain, çok alçak terör saldırısıyla Türkiye olarak karşı karşıya kalmış olduk.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise en acı haberi verdi, 29 şehidimizin ve 166 yaralımızın olduğunu duyurdu.

Bakan Soylu şöyle konuştu:

Beşiktaş- Bursaspor maçının hemen akabinde Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra çevik kuvvet ekiplerimizin toplanma yerinde, saat 22.29'da el düzenekli olduğunu değerlendirdiğimiz bomba yüklü bir araç, el düzenek vasıtasıyla patlatılıyor ve olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor. Aynı dakikalarda 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bir başka canlı bomba polisler tarafından fark ediliyor. Etrafı tertibat alınıyor, araç patlatıldıktan hemen sonra o da kendisini tertibat alan polislerin hemen ortasında patlatıyor. Burada içimizin yandığını ifade etmek istiyorum.

29 ŞEHİDİMİZ, 166 YARALIMIZ VAR

İçimiz yanıyor.

Üzülerek belirtiyoruz ki, bu iki patlamada, şu anda adli tıp kurumuna sevk edilmiş 29 şehidimiz var. 2'si sivil, 1'i emniyet müdürü, 1'i emniyet amiri olmak üzere 27 polis arkadaşımız şehit.

Şu ana kadar tespit edilen 166 yaralı var. Yaralılarımızın bir kısmı taburcu edildi ve yaralılarımızın 23'ünün 17'si şu anda ameliyatta, 6'sı ise yoğun bakımda.

10 KİŞİ GÖZALTINDA

Patlayan aracın tespitinden yola çıkılarak şu anda yapılan operasyon çerçevesinde 10 kişi gözaltına alındı.

Bu leş sürüsüne diyeceğim o ki tamamen temizleyene kadar ve bitirene kadar sözümüz onlara o dur ki bu mücadelemiz acımasızca devam edecektir. Kimsenin mazeretine bakmayacağımızı, bu akşam hastanelerde ziyaret ettiğimiz, yüz yüze geldiğimiz ve ahitleştiğimiz arkadaşlarımızın hepimize, bütün bakan arkadaşlarımıza, Sayın Başbakan Yardımcımızın başkanlığında, belki lafzen değil ama kalben verdiğimiz sözdür. Bu memleket çok badirelerden geçti, milletimizin sabrıyla, vakarıyla ve asaletiyle bunları da geçireceğimize inanıyoruz. Tekrar başımız sağolsun ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

BAKAN AKDAĞ: 20 YARALI EVİNE GÖNDERİLDİ

Sağlık Bakanı Akdağ ise yaptığı açıklamada "Hastanelerimizde kayıtlı hasta sayısı 166, bunlardan 20'si evlerine gönderilebilmiştir. Şu anda halihazırda ameliyat halinde olan 17 kardeşimiz var. 6 kardeşimiz de yoğun bakımda, yoğun bakımda olan kardeşlerimizin 3'ünün durumu oldukça ciddi." ifadelerini kullandı.